Vogels en Heukelum delen de punten

verslag van de wedstrijd VVGZ – Heukelum van  zaterdag 14 december. De Vogels eindigen de eerste competitiehelft als gedeeld winterkampioen en dat is toch wel meer als we vooraf hadden vermoed. Bij winst op Heukelum hadden de Vogels het alleenrecht op die titel kunnen claimen maar de prima voetballende gasten pakten een terecht punt en dat betekent dat EBOH en VVGZ samen de koploperspositie bekleden en het verrassend goed presterende Altena de 3e plek in 2F inneemt.

Tegen Heukelum misten de Vogels de geblesseerde Sewambar en dat was een flinke aderlating want de spelbepalende middenvelder blijkt dit seizoen wel een zeer belangrijke pion te zijn in het team van de Vogels. Bachau, v.d.Spek en Kammerman begonnen in de basis. Jaap Swank, Afras en Zagwijn zaten op de bank. De eerste minuten namen de gasten het initiatief en met 2 spelers weer in de basis die langdurig geblesseerd waren geweest, toonde de gasten zich een geduchte tegenstander die meteen de aanval zochten.

En dat bezorgde de Vogels problemen: de behendige aanvallers werden steeds ongehinderd vrijgespeeld waarbij de te ruim dekkende Vogels verzuimden de pass op het middenveld eruit te halen en de gasten zich aanvallend konden uitleven. Na een grote kans in de eerste minuten kwam alsnog de voorsprong toen een buitenspelsituatie niet werd gehonoreerd en de gasten via een mooi lobje de voorsprong pakten. Daarna een kans voor Kuipers die echter strandde op de keeper. Acht minuten later ook nog de 0-2 toen de handige linksbuiten ongehinderd de zestien in mocht dribbelen en werd aangetikt in de zestien. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten: 0-2.

Vogels en Heukelum delen de punten

Maar de Vogels kwamen al snel terug in de wedstrijd. Eerst kopte Tucci net voorlangs en wie anders als Kuipers zorgde met zijn 17e treffer voor de aansluitingstreffer toen hij een corner prima binnen kopte. De Vogels waren daarna een paar maal dichtbij de gelijkmaker maar ook Heukelum bleef gevaarlijk. Opmerkelijk feit: de Vogels hadden de harde wind in de rug maar pas in de 44e minuut het eerste schot van afstand maar de goede inzet van Bachau ging net over.

Na rust aanvankelijk een hele rommelige fase waarin Kloosterman zijn ploeg behoedde voor een grotere voorsprong maar na een kwartier was daar het duidelijke overwicht voor de Vogels, bij wie Afras en Jaap Swank voor Bachau en v.d.Spek in het veld kwamen. Het grote manco was echter dat de vleugels veel te weinig werden benut. Kammerman speelde te vaak dichtbij Kuipers waarbij de rechterkant teveel braak bleef liggen en het centrum overvol was. Toch viel de gelijkmaker in de 78e minuut waarbij Kuipers weer belangrijk was en vanaf links goed doorzette. Zijn schot werd gesmoord, bleef hangen in de doelmond en de rebound werd binnen getikt door Kammerman.

Daarna gingen beide ploegen voor de winst en kregen ze allebei grote kansen om te winst binnen te slepen. Bij de Vogels kreeg Kuipers in de 88e minuut de grootste kans toen hij alleen op de goalie kon doorgaan, maar hij strandde op de goalie. Een aantal corners en vrije trappen hadden ook voor het nodige gevaar kunnen zorgen, maar een aantal malen leidden de afgeslagen ballen echter tot gevaarlijke tegenaanvallen waarbij de Vogels slecht opgesteld stonden en er niet in slaagden de counter eruit te halen. Gelukkig wisten de gasten niet van deze overtalsituaties te profiteren zodat de wedstrijd in een terecht 2-2 gelijkspel eindigde en de Vogels op de ranglijst EBOH langszij zag komen.

De competitie wordt hervat op 25 januari 2020 met een uitwedstrijd bij Sleeuwijk.

Beoordeling Vogels en Heukelum delen de punten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.