Kuipers wederom beslissend voor de Vogels

Wedstrijdverslag Sleeuwijk – VVGZ zaterdag 25 januari: De Vogels hadden aan een goede fase in de eerste helft voldoende om de zege bij Sleeuwijk, de nummer 13 van 2F, te realiseren. En wie anders dan Kuipers maakte het verschil. Met zijn 18e en 19e treffer legde hij de basis voor de relatief simpele overwinning. Het was jammer dat er in de tweede helft geen vervolg werd gegeven aan het grote overwicht van de 1e helft.

De Vogels mochten zelfs blij zijn dat de aansluitingstreffer van de onmachtige thuisclub niet viel anders doemde zelfs het Drechtstreek scenario. Zover kwam het gelukkig niet maar de Vogels speelden een zwakke 2e helft waarin de nodige kansen werden gemist op de beslissende 0-3. Door het gelijke spel van EBOH zijn de Vogels nu wel weer alleen koploper. Er volgt nu een reeks van drie pittige wedstrijden tegen Wieldrecht, Altena en Wilhelmina.

Wedstrijdverslag Sleeuwijk – VVGZ zaterdag 25 januari

De Vogels begonnen dit keer met Afras aan de linkerkant en in het eerste kwartier golfde het spel op en neer met kansen voor beide ploegen. De ijverige Tanriseven stuitte op de keeper en een doelpunt van Kammerman werd terecht afgekeurd wegens hands. Na een kwartier ontstond het overwicht voor de Vogels en werd steeds geprofiteerd van de vele ruimte die achter de op 1 lijn spelende defensie van de thuisploeg lag. Vooral Sewambar kon ongestoord zijn lange ballen overal neer leggen en keer op keer werd het gevaarlijk.

Daarnaast was de tweede bal steeds voor de Vogels waarbij vooral Tanriseven en Vermeulen zich onderscheidden. De 0-1 viel in de 31e minuut toen Kammerman Kuipers goed vrij speelde. Via de kluts kreeg onze topscorer de bal mee en schoot hij de 0-1 binnen. Daarna een prachtige slalom van Kuipers die Afras alleen voor de keeper zette maar de inzet werd goed gepareerd door de goalie.

Net voor rust viel de 0- 2 dan toch. Nu werd Kammerman door Sewambar aan de linkerkant vrij gespeeld en diens voorzet was loepzuiver en werd door Kuipers onberispelijk binnen geknikt.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg zich terug te knokken. Een goed schot van de gevaarlijke nummer 11 trof bijna doel maar Kloosterman tikte de bal fraai uit de bovenhoek en een kopbal ging net voorlangs. De wedstrijd ging daarna uit als een nachtkaars. De thuisclub wilde wel maar was onmachtig en het slordig spelende VVGZ verzuimde afstand te nemen ondanks goede kansen voor Kuipers en Tanriseven. Zo bleef het 0-2.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Wieldrecht, daarna Altena uit en Wilhelmina thuis. Tekst en foto Jan Boom / VVGZ

Beoordeling Kuipers wederom beslissend voor de Vogels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.