Korfballers sv Conventus trekken nu wel aan het langste eind

Zwijndrecht (19 januari 2020) – Na dit seizoen al drie maal met één punt verschil te hebben verloren, trokken de korfballers van sv Conventus afgelopen zaterdag wel aan het langste eind.

Korfballers sv Conventus

Na een spannende wedstrijd won het team uiteindelijk met één punt verschil van het Goudse Gemini.

Het eerste korfbalteam van Conventus wist dat er zaterdag mogelijkheden lagen tegen Gemini: de tegenstander had deze competitie nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Er moest bovendien ook gewonnen worden om in de middenmoot van de competitie mee te blijven draaien. Gemini staat echter bekend om hun fysieke en harde spel, waardoor het geen eenvoudige wedstrijd zou worden.

Het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team begon de wedstrijd goed en bouwde al snel een 6 – 2 voorsprong op. Gemini gaf echter niet op en knokte zich vervolgens weer geleidelijk terug tot een 9 – 8 ruststand, in het voordeel van Conventus.

In de tweede helft kon Conventus de opmars van Gemini aanvankelijk nog niet stoppen. Waar Conventus de tegenstander korfballend met de bal onder druk probeerde te zetten, deed Gemini dit door zijn fysieke spel.

Zo kwamen beide teams zelfs bij 12 – 12 op gelijke hoogte, voordat de Zwijndrechtse spelers zich wisten te herpakken en weer een voorsprong van twee punten op konden bouwen.

Korfballers sv Conventus

De voorsprong wist het team te behouden totdat de scheidsrechter affloot. Op dat moment kon er een 21 – 20 overwinning worden genoteerd, waarmee Conventus twee waardevolle punten aan zijn totaal toe kon voegen.

Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus

 

Beoordeling Korfballers sv Conventus trekken nu wel aan het langste eind.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.