Gestolen zege voor VVGZ

Wedstrijdverslag Drechtstreek – VVGZ zaterdag 7 december. Wie de eerste 30 minuten had gezien van Drechtstreek tegen VVGZ zou een einduitslag van 0-5 of 0-6 hadden voorspeld. Het liep echter totaal anders: Drechtstreek scoorde na een half uur de aansluitingstreffer, kroop meer uit de schulp en wist het de Vogels, die in de tweede helft naar een zeer bedenkelijk niveau terug vielen, zeer moeilijk te maken.

Met een geweldig enthousiasme bracht de thuisploeg de koploper aan het wankelen en kwam het op gelijke hoogte. Maar weer was daar topscorer Kuipers, die in blessuretijd met een geweldige kopbal de Vogels de zege bezorgde.

De niet geheel fitte Kammerman begon op de bank en v.d. Spek startte weer in de basis. De bedoelingen van beide ploegen waren snel zichtbaar. De thuisploeg trok zich massaal terug en de Vogels vielen aan.

Drechtstreek – VVGZ

Er ontstonden al snel kansen en in de 18e minuut een goede actie van v.d. Spek, die twee tegenstanders de baas was, goede wegdraaide en beheerst afrondde. Daarna was v.d. Spek heel dicht bij de 0-2 toen hij van dichtbij binnen kon tikken maar het leder op de doellijn werd weggewerkt.

De daaropvolgende corner was wel raak: Kuipers kopte mooi raak in de lange hoek. Daarna een fase dat de thuisclub werd weggetikt en iedereen een gemakkelijke middag voor VVGZ zag gloren, maar uit het niets een goede actie van de snelle jeugdige linksbuiten die zijn goede voorzet zag afgerond en dat betekende de aansluitingstreffer. De thuisploeg kroop daarna meer uit de schulp en was net voor rust dichtbij de gelijkmaker.

Na de rust moesten de Vogels lijdzaam toezien dat het met vier invallers spelende Drechtstreek de gehele 2e helft de betere kansen kreeg en een paar maal dichtbij de gelijkmaker was. Sewambar moest geblesseerd uitvallen en Tycho Los kwam in de ploeg. Daarna kwam Kammerman voor Swank, waarbij Vermeulen naar de backplaats verhuisde en dat deed het team geen goed.

Met Kammerman en de offensief ingestelde Tanriseven was op het middenveld de balans zoek en werden de Vogels door Drechtsteek soms overlopen. Kammerman begon met een goede steekbal maar de kans werd gemist. Daarna leed hij dom balverlies wat leidde tot een megakans voor de thuisclub maar de inzet van de linksbuiten belandde in het zijnet. Jaap Swank was dichtbij de beslissing maar zijn inzet eindigde op de binnenkant van de paal.

Pal daarna viel in de 80e minuut ook nog de gelijkmaker: een trekbal vanaf links werd door Kloosterman in eigen doel gewerkt en dat was echt het dieptepunt voor de apathisch spelende Vogels. Het was aan een opleving van topscorer Kuipers in blessuretijd te danken dat de winst toch nog naar de Vogels ging: een goed aangesneden vrije trap van Vermeulen werd vanaf 12 meter geweldig binnen gekopt door onze spits, die daarmee zijn 16e treffer (!!) in dit seizoen maakte.

Wederom waren de uitslagen gunstig voor de Vogels en is de voorsprong nu twee punten op de nieuwe achtervolger EBOH. Zaterdag wacht Heukelum, dat een 4-0 voorsprong tegen Woudrichem verspeelde en op 4-4 strandde.

Tekst en foto Jan Boom / VVGZ

Beoordeling Gestolen zege voor VVGZ.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.