De Lindt blijft ongeslagen na gelijkspel tegen Oud-Beijerland

Wedstrijdverslag zaterdag 10 oktober 2020: OSV Oud-Beijerland-Groote Lindt. Op een verlaten en troosteloos Sportpark Olympia nam Groote Lindt het op tegen titelkandidaat Oud-Beijerland.

Beste speler (en aanvoerder) aan Zwijndrechtse kant: Tom van Oorschot.

Met de grote nederlaag (5-0) van het afgelopen seizoen nog in het achterhoofd en zonder de afwezige topscorer Michael Slingerland koos trainer Randell Neeskens voor een 5-3-2 opstelling, waarin de van een zware blessure teruggekeerde Bas Janssen als prima extra slot op de deur fungeerde.

Hoewel De Lindt het initiatief in de eerste 20 minuten aan Oud-Beijerland liet, kwam keeper Raymond Klootwijk nauwelijks in de problemen. Het was de ploeg uit Zwijndrecht dat, onder aanvoering van de goed spelende aanvoerder Tom van Oorschot, op basis van een voortreffelijke inzet steeds vaker de bal veroverde en via de snelle Max Klop in één van de counters eigenlijk op de 0-1 had moeten komen. Zijn schuiver ging echter net voorlangs. Er kwam met name veel ruimte op beide vleugels maar helaas waren in deze wedstrijd de voorzetten van beide backs te matig om echt gevaar te stichten.

Na de thee werd het spel er, mede door enorme hoosbuien, niet echt beter op. Oud-Beijerland voerde de druk weliswaar wat op maar de verdediging stond als een huis en tot echt hele grote kansen kwam het niet. De Lindt bleef keihard werken en het was jammer dat de eindpass net te vaak onzuiver was en dat er slordig met de kansen omgesprongen werd, want ook in de 2e helft kreeg de Lindt zeker mogelijkheden om de volle buit mee naar Zwijndrecht te nemen.

De wedstrijd eindigde zoals die begonnen was en daar konden beide partijen uiteindelijk wel mee leven. Na 4 wedstrijden is Groote Lindt met 10 punten prima aan de competitie begonnen en voert het de ranglijst aan. Daarbij moet uiteraard aangetekend worden dat er teams zijn met pas 1 of 2 wedstrijden gespeeld. Als de eventuele extra Corona maatregelen geen spelbreker zijn, speelt Groote Lindt volgende week de 5e wedstrijd thuis tegen het gepromoveerde Den Bommel.

 

Nieuwe corona-proof elftalfoto Groote Lindt, Zwijndrecht

Beoordeling De Lindt blijft ongeslagen na gelijkspel tegen Oud-Beijerland.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.