Isa Zwitzer

Ambachtse Isa Zwitzer neemt deel aan EK Softbal U16

Woensdag 24 juli aanstaande reist de goedlachse, 16-jarige softbalster Isa Zwitzer uit Hendrik-Ido-Ambacht af naar Zagreb (Kroatië) om daar de Europese titel te verdedigen die Nederland U16 reeds in 2017 behaalde. Hier wordt namelijk van maandag 29 juli tot en met zaterdag 3 augustus het Women’s European Championship U16 Fastpitch Softball gehouden.

Isa Zwitzer
Isa Zwitzer in actie

Aan dit Europees Kampioenschap zullen 13 landen deelnemen.

Isa, die nu uitkomt voor BA Gophers in Maassluis, startte op 4-jarige leeftijd met honkballen bij HSV Zwijndrecht. Haar skills en liefde voor de sport zijn daar verder ontwikkeld en op haar 10e wilde ze graag gaan softballen. Destijds (2013) kon dat helaas niet bij HSV Zwijndrecht vanwege het geringe aantal meisjes en dus week zij uit naar SV&HV Schiedam. Hier heeft ze meerdere jaren met veel plezier op het softbalveld doorgebracht. Eerst met de aspiranten (12 – 15 jarigen) en later de junioren (16 jaar en ouder).

Tijdens dat 1e jaar softbal is Isa ook begonnen met het pitchen. Op zijn Nederlands is dat degene die in het midden van het veld staat en de bal naar de slagvrouw van de tegenstander gooit. Maar dan wel op zo’n manier dat die slagvrouw de bal het liefst niet raakt of op zo’n manier raakt dat de andere meiden in het veld de nul kunnen maken.

Door goede begeleiding tijdens trainingen van haar eigen vereniging SV&HV Schiedam en van die van de softball academy Blue Angels (het softbal opleidingsinstituut in Zuid-Holland) smaakte het steeds naar meer en meer. Zo ging Isa in 2018 op 15-jarige leeftijd de uitdaging aan om op de zaterdag in de jeugdcompetitie te spelen bij SV&HV Schiedam en op zondag in de seniorencompetitie 1e klasse met het competitie team van Blue Angels.

Isa Zwitzer in actie
Isa Zwitzer in actie

Dat jaar heeft haar veel goeds gebracht betreft haar ontwikkeling als werpster. Zij kwam in het vizier van Team Kingdom of The Netherlands U16 (TKOTN U16) in de volksmond het Nationaal Team voor 16 jaar en jonger.

In 2018 werden er met dit U16 team 2 toernooien gespeeld in de Tsjechische hoofdstad Praag als voorbereiding op het EK van dit jaar. In het afgelopen voorjaar werd het laatste voorbereidende toernooi, wederom in Praag, gespeeld en met overmacht gewonnen. Na dit toernooi volgden een aantal selectiemomenten. Isa was 2 weken geleden zeer blij en opgelucht toen ze kreeg te horen dat zij als 1 van de 4 pitchers is geselecteerd om TKOTN U16 te mogen vertegenwoordigen in Zagreb. Deze jonge Nederlandse vertegenwoordiging bestaat uit 16 speelsters van 16 jaar en jonger en 5 coaches.

Wilt u dit jonge, ambitieuze team volgen en van dichtbij meemaken of zij slagen in het behalen van hun doel, de finale van het EK, dan kan dit via Facebook (Team Kingdom of the Netherlands-Softball U16 ) en via Instagram (team_netherlands_softball_u16).

Saillant detail is ook nog dat de 19-jarige softbalster Romy van der Ham, ook pitcher (bij Twins – Oosterhout) en ook ooit begonnen met honkbal bij HSV Zwijndrecht, met de selectie Team Kingdom of the Netherlands U19 Nederland zal vertegenwoordigen in augustus op het WK te Irvine, USA.

Teamfoto Isa Zwitzer
Teamfoto Isa Zwitzer

Foto´s ; Isa Zwitzer (2x in actie en 1 teamfoto)

Beoordeling Ambachtse Isa Zwitzer neemt deel aan EK Softbal U16.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.