ZZ & PC De Devel

ZZ&PC De Devel Heren 1 van slag

Ondanks uiteindelijk 6 doelpunten van Erik van der Pauw was het heren 1 team van ZPC Rotterdam afgelopen zaterdag toch te sterk voor ZZ&PC De Devel. De ploeg uit Zwijndrecht verloor uit in Rotterdam met 12-8.

De Devel begon uitermate zwak aan het duel. Het leek wel of alle spelers met hun gedachten ergens anders waren dan bij de wedstrijd. Ze hadden er geen geloof in en de bezetenheid en concentratie ontbrak. ZPC Rotterdam was veel feller en alerter in de duels en liep daardoor makkelijk weg naar een 5-0 voorsprong.

Pas na 3 minuten spelen in de 2e periode wist Alexander van Doesburg voor het eerst het doel van de tegenstander te vinden door de 5-1 te scoren. Dit was voor De Devel helaas nog geen ommekeer van de wedstrijd. Pas toen de tactiek, na de 6-1 score van ZPC Rotterdam, werd aangepast naar pressing hele veld ging het beter.

Door de pressing ging de ploeg feller spelen en kreeg de tegenstander minder ruimte en tijd om de bal rond te laten gaan. Erik van der Pauw wist met 2 mooie doelpunten de achterstand aan het eind van de 2e periode terug te brengen tot 6-3.

In de derde en vierde periode werd de wedstrijd harder en grimmiger. Door de pressing werden er over het hele veld veel individuele duels uitgevochten. Dit leidde tot meerdere uitsluitingen aan beide kanten. De Devel kreeg in de vierde periode 4 keer een manmeer situatie. Geen enkele werd helaas onbenut.

Door de zwakke start in het begin heeft De Devel de wedstrijd weggegeven. Ondanks de late opleving kon de opgelopen achterstand niet meer worden ingehaald.

Door het verlies staat De Devel nu op de gedeelde 2e plaats samen met d’Elft 1. De ploeg uit Delft verloor zaterdag van het laag geklasseerde WZK. De heren van de Devel zijn gewaarschuwd. WZK is komende vrijdag de tegenstander in de thuiswedstrijd die om 21:00 begint in zwembad De Hoge Devel.

Periodestanden:
4-0, 6-3, 10-7, 11-8

Doelpunten ZZ & PC De Devel:
Erik van der Pauw 5x
Alexander van Doesburg 2x
Jos van Gelderen 1x

Beoordeling ZZ&PC De Devel Heren 1 van slag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.