ZZ & PC De Devel

ZZ&PC De Devel CM1 pakken eerste winst van het seizoen

Na twee gelijke spelen in de laatste twee competitie wedstrijden was er vandaag weer een kans op punten voor de meiden van de Devel. De tegenstander van zaterdag was ZPS, was eerder twee keer nipt van verloren. Om goed voorbereid aan de wedstrijd te beginnen was de avond van te voren een wedstrijd terug gekeken waar een punt was gehaald. Met het hele team en aanvulling vanuit de dames werden de goede en minder goede punten besproken.

Met gezonde zenuwen begonnen de meiden op zaterdag aan de voorbereiding, omdat Julianne tot het einde van het seizoen geblesseerd is, kwam Esmee uit de EG1 de meiden verstreken. De opdracht was simpel: rust houden, elkaar helpen en de gezamenlijke afspraken niet vergeten.

Doordat de vorige ontmoetingen spannend waren, beloofde dit ook weer een spannende wedstrijd te worden. Maar met een volle tribune en de dames langs de kant was er genoeg support die de meiden door de spannende momenten heen kon helpen. Na 1,5 minuut spelen kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong, maar de meiden bleven rustig en aanvallen opzetten. Aan het eind van de 1e periode kwamen ze beter in het spel en werd een aanval mooi afgesloten met een doelpunt van Lieke.
Tijdens de rust werden de team afspraken herhaald en aangegeven dat ze zo door moesten gaan. Toch wisten de bezoekers weer op voorsprong te komen door de stand op 1-2 te brengen. Amper 1 minuut later kreeg de Lieke de bal net iets over de middenlijn, de keepster van de tegenstander lag iets te ver voor haar doel waardoor Lieke met een mooie boogbal de stand weer op gelijke hoogte wist te brengen naar 2-2. De meiden vochten door mede door goed verdedigend werk van Evita en Ella werd elke aanval van de tegenstander afgeslagen. Ze wisten zelfs op voorsprong te komen, Lieke maakte alweer haar 3e doelpunt!

Tijdens de 3e periode hadden de meiden het wat lastiger maar door goed keepers werk van Amber kon de tegenstander maar 1x scoren. Met een gelijke stand werd er begonnen aan de laatste spannende periode. Lang ging deze gelijk op, de meiden van de Devel verdedigde zeer goed maar helaas werden de aanvallen niet beloond met doelpunten. Met nog maar enkele seconden op de klok wist Romy op 6 meter van het doel een vrije bal te versieren en zonder enige aarzeling schoot ze op het doel, 4-3! De wave ging over de tribune en een staande ovatie van iedereen langs het bad. Eindelijk was de eerste winst van het seizoen binnen en werd al het harde werken beloond.

Speelsters: Amber, Esmee, Ella, Jessica, Ayla, Lieke, Jaimy, Julianne, Romy, Evita

Beoordeling ZZ&PC De Devel CM1 pakken eerste winst van het seizoen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.