Voetbal Zwijndrecht

Wederom verlies voor matig VVGZ

Zwijndrecht: (Voetbal Verslag Altena – VVGZ zaterdag 8 februari) De Vogels moesten na de oorwassing tegen Wieldrecht zich proberen op te richten tegen nummer 3 Altena. Maar ook in Nieuwendijk verloren de Vogels die het met 4 uit de laatste 4 duidelijk kwijt zijn. Maar in 2F wil blijkbaar geen enkele ploeg weglopen van de rest want wederom veel puntverlies voor de top 6 en de schade voor VVGZ bleef beperkt.

Zwang en Kooiman ontbraken wegens blessures, Los en Zagwijn waren de vervangers. Mark Swank ontbrak wegens een schorsing. Waar de weer fitte Roodborst de logische vervanger op de rechtsbackpositie zou zijn, koos Gouman echter voor Vermeulen als rechtsback waardoor Afras dit keer als middenvelder moest acteren en middenvelder Bachau aan de rechterzijkant werd opgesteld. De buitenspelers Swank en v.d.Spek mochten dus samen met Roodborst de bank warm houden.

Voetbal Zwijndrecht
Altena – VVGZ

De Vogels begonnen net als vorige weer heel slap aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut moest Vermeulen een bal van de lijn redden maar 2 minuten was het wel raak: na een verkeerde breedtepass van Sewambar sloeg Altena razendsnel toe in de tegenaanval en was de 1-0 snel een feit.

Daarna een scrimmage voor het doel van Kloosterman die bijna tot de 2-0 leidde. VVGZ had wel een licht overwicht, maar forceerde niets, probeerde wel druk te zetten maar kwam daarbij steeds te laat en het compact spelende Altena bleef rustig loeren op de counter. Net voor rust een vrije trap van links voor Altena en bij de tweede paal werd de verre inzet vanaf 3 meter ongehinderd binnen getikt.

Na rust Roodhorst voor Bachau zodat iedereen weer op zijn vertrouwde plek kwam te spelen. Meteen in de 2e helft een daverend schot van Altena die Kloosterman echter knap uit de kruising ranselende. Daarna een flink overwicht voor de Vogels die het duidelijk wat energieker aanpakten en op zoek gingen naar de aansluiting. Er volgden ook kansen maar Kammerman en Kuipers zagen hun inzet geen doel treffen. De grootste kans was een kopbal van dichtbij van Kammerman in de 72e minuut na een mooie actie en dito voorzet van Kuipers vanaf links. De counters van Altena bleven gevaarlijk maar ook zij wisten niet meer te scoren zodat de 2-0 ook de eindstand werd.

Zaterdag de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina en willen de Vogels nog een rol van betekenis spelen in 2F, is winst noodzakelijk. Tekst en foto Jan Boom / VVGZ.

Beoordeling Wederom verlies voor matig VVGZ.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.