Wederom mooie driepunter voor VVGZ

De Vogels boeken in de strijd tegen degradatie een hele belangrijke zege in 1C. De nipte overwinning op nummer 3 Nieuw Lekkerland was ietwat gelukkig, maar bijzonder welkom. Compliment aan trainer Mulder die zijn manschappen steeds naar voren dirigeerde, en vooral in de 2e helft zijn ploeg continu druk zag zetten en daarvoor beloond werd. Het was een ietwat gelukkige treffer via wederom Breukhoven, die net voor tijd een vrije trap via de goalie binnen schoot en zich opnieuw matchwinner mocht noemen. Het na LRC veel gehoorde credo ‘zonder strijd geen overwinning’ heeft de ploeg goed ter ore genomen en met deze tweede achtereenvolgende zege hebben de Vogels weer wat lucht

De Vogels speelden dit maal met Kuipers in de spits en Alkema vanaf links. Kuyucu ontbrak door een blessure zodat allrounder Tucci nu centraal achterin speelde. Met de snoeiharde wind tegen begon VVGZ goed aan de wedstrijd. Voetbal was alleen mogelijk via de grond en daarin slaagden De Vogels beter dun hun opponent. Een aantal malen konden de Vogels goed doorkomen, vooral over de rechterkant via Roodhorst en Deetman. Dit mondde uit in een paar goede voorzetten en een paar corners maar tot echte kansen leidde het niet. Het tweede gedeelte van de eerste helft was matig van beide kanten. De gasten zagen veel diepe ballen, gedragen door alsmaar jakkerende wind, niet aankomen en werden niet gevaarlijk. VVGZ kreeg nog een enkele schietkans maar de 0-0 was een logische ruststand. De referee floot precies op tijd voor dit rustsignaal want op dat moment brak een noodweer los met onweer en hagel. Voor de penningmeester een goede zaak want de kantine met veel Lekkerlanders was bomvol. Na iets langere rust werd aan de 2e helft begonnen en zowaar was de wind iets gaan liggen en brak er een flauw zonnetje door. Dit had ook invloed op de wedstrijd want de 2e helft was boeiend. Beide ploegen kregen op het drassige veld twee goede kansen op een voorsprong. Eerst werd de goed spelende Breukhoven diep gestuurd door Alkema maar schuin alleen voor de goalie strandde de middenvelder. Daarna een prachtige actie van Alkema die in de zestien van een paar tegenstanders weg draaide en met buitenkant voet afrondde, maar de inzet ging net naast voorlangs.

Daarna kreeg NL twee goede kansen: een scrimmage voor het doel, maar doelman Kloosterman stortte zich moedig op de inzet en behoedde zijn ploeg voor een achterstand. Vervolgens een harde voorzet vanaf links die door de spits werd gemist en uiteindelijk door Zagwijn kan worden weggewerkt. De grootste kans van de wedstrijd was daarna voor de gasten: bij een uitval werd de achterhoede uitgespeeld van de Vogels uitgespeeld en helemaal alleen voor Kloosterman kon de NL-spits de hoek uitkiezen, maar hij schoot net naast tot opluchting van de vele rood/ blauwen.
De wedstrijd kon dus beide kanten op en de Vogels trokken uiteindelijk aan het langste eind. Een vrije trap werd met wind mee vanaf ruim 25 meter door Breukhoven hard ingeschoten en met behulp van de invalkeeper van NL die niet goed het lichaam achter de bal plaatste, rolde de inzet in het doel en dat was een geweldige meevaller voor de Vogels.
De voorsprong werd vrij gemakkelijk over de streep getrokken en dat betekende een hele belangrijke driepunter. Alle concurrenten onderin verloren zodat de Vogels naar de 9e plek klommen met nu 4 punten voorsprong op nummer 12, GRC ’14.

Wederom mooie driepunter voor VVGZ

A.s. zaterdag gaan de Vogels op bezoek bij Sportlust en gaan we zien of we het de fiere koploper moeilijk kunnen maken. We hoeven slechts te refereren aan Kloetinge uit van vorig jaar….

Beoordeling Wederom mooie driepunter voor VVGZ.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.