180929 1n

Eerste driepunter voor VVGZ

Het was een zeer gelukkige treffer maar wel een heel belangrijke en goed voor de eerste competitiezege voor de Vogels. De onvermoeibare man of the match Mike Roodhorst zag na een half uur zijn voorzet vanaf links over de keeper in de lange hoek belanden en dat bleek achteraf de beslissing in de strijd tegen LRC.

De Vogels startten met 1 wijziging in vergelijking met vorige week: Los keerde op het middenveld terug in de basis, vd Spek was gepasseerd en Roodhorst schoof door naar de spits naast Kuipers.
In de 1e helft kansen voor beide ploegen: voor de Vogels kwamen Roodhorst, v. Dongen en Alkema in kansrijke positie maar gescoord werd er niet.
Maar ook LRC kreeg kansen: een schot net voorlangs, v. Dongen redde op de lijn en een kans van dichtbij maar de aanname was niet goed. Verder mogelijkheden uit dode situaties waaruit wat scrimmages ontstonden maar ook van dichtbij wisten de paars/witten niet te scoren mede door goed keeperswerk van de steeds attente Kloosterman. De grootste kans was voor een LRC- speler die van dichtbij kon afdrukken maar geheel miste en ongelukkig in aanraking kwam met doelman Kloosterman en een zware knieblessure opliep en per brancard moest worden afgevoerd.
Na een half uur dus de voorsprong voor de Vogels en daarna nog goed doorkomen van Kooiman aan de linkerkant en zijn trekbal op Alkema was goed, maar de inzet van de blonde middenvelder was te zwak en belandde in de handen van de keeper.

Na rust in het eerste gedeelte een goed voetballend VVGZ dat kansen kreeg om de stand uit te bouwen. Vooral de aanvalsdrang van Roodhorst bracht een paar goede kansen voort, maar ook via de linkerkant kwam VVGZ met Kooiman en de handige Alkema goed door: Kuipers kopte over; Tucci schampte slechts in kansrijke positie en ook Roodhorst kreeg een goede kopkans.
Verder een goede actie van Alkema die zich aan de linkerkant mooi vrij speelde en de opgerukte Zwang bediende. Diens harde schot werd maar net uit het doel geranseld. In de 70e minuut raakte v.Dongen geblesseerd; V.Oorschot was zijn vervanger.
In de laatste 15 minuten het wanhoopsoffensief van LRC dat op zoek ging naar de gelijkmaker maar op wat klutsituaties na kreeg LRC geen echte kansen meer. Het hardwerkende VVGZ – waarbij rustbrenger Los zich met zijn intercepties onderscheidde en het centrale duo Zwang/Tucci zich weer zeer degelijk toonde- bleef goed overeind en kwam niet echt meer in de problemen. Zo werd de eerste winstpartij van dit seizoen genoteerd en kennen de vogels een prima seizoenstart.

A.s. zaterdag de uitwedstrijd bij Almkerk dat met een gelijkspel bij Sliedrecht en een ruime zege op Geinoord ook een prima seizoenstart kent.

(tekst en foto’s Jan Boom)

Beoordeling Eerste driepunter voor VVGZ.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.