VVGZ verliest van VV Brielle

VVGZ verliest van VV Brielle

Na de afstraffing tegen Feyenoord kwam zaterdag 21 april de nummer twee uit 1B op bezoek. De Briellenaren hadden de laatste weken veel punten gemorst zodat de zekere 2e plaats helemaal niet meer zo vanzelfsprekend was. De Vogels waren net als hun tegenstander ook aangeschoten wild en we waren benieuwd of ze net als SHO vorige week voor een verrassing konden zorgen.
Dat lukte niet: het werd uiteindelijk 1-3 maar de Vogels hadden het geluk dat ook de onderste 3 ploegen in 1B verloren.

VVGZ verliest van VV Brielle
VVGZ verliest van VV Brielle

De Vey begon in de basis ten koste van Nobel en Veld speelde nu als diepste middenvelder. Verder speelden Roodhorst en Zwang weer terug in de basis. De Vogels hadden een goede start; al in de 1e minuut een corner wat leidde tot een schot van Veld wat net over ging. Meteen erna een goede kans voor de gasten en zo bleef het de eerste 10 minuten heen en weer golven. Nadat in de 8e minuut na een flinke duwfout van Zwang de referee een penalty weg wuifde, was het een minuut later wel raak. Een goede combinatie op links van VV Brielle, de voorzet werd licht getoucheerd zodat de bal aan keeper van Zessen voorbij ging en bij de 2e paal kon een geheel vrijstaande Briellenaar binnen tikken.

Weinig effect
VVGZ probeerde daarna flink druk te zetten. Ondanks deze verwoede pogingen van de hardwerkende thuisploeg, sorteerde het weinig effect. Want ook VV Brielle beschikte over een zeer aantal zeer vaardige spelers en voetbalde er zich vaak simpel onderuit. Toch waren een paar kleine kansen te noteren voor de Vogels: via standaardsituaties twee kopballen van Zwang net naast en de ijverige Vemeulen schoot uit een moeilijke hoek in het zijnet. Nadat Huisman (die wegens praten zijn zoveelste gele kaart kreeg en tegen Heerjansdam geschorst is) een kansrijke vrije trap van 16 meter in de muur schoot, gingen beide ploegen met 0-1 rusten.

Penalty’s
De goede bedoelingen van VVGZ na rust werden snel de kop ingedrukt: na een mooie lichaamsschijnbeweging werd een aanvaller van VV Brielle door Zwang aangetikt en de penalty betekende de 0-2.
Toch bleef hierna het gevoel sluimeren dat een aansluitingstreffer nog tot iets moois zou kunnen leiden. En die kwam: een lichte duwfout op Kuipers betekende ook een strafschop voor onze Vogels en wegens hevig protesteren ook rood voor de libero van de gasten. Huisman benutte het buitenkansje en de hoop kwam weer tevoorschijn. Een paar corners, vrije trappen en een paar hachelijke momenten voor het Brielledoel verder, vervloog deze hoop echter weer.

Bij een te korte terugkopbal zat een aanvaller van VV Brielle ertussen en besliste hij de wedstrijd. Daarna kreeg Swank nog geel (zonder gevolgen), maar pakte ook Roodhorst in de 93e minuut nog een oliedomme gele kaart en dat levert wel een schorsing op. Eindstand 1-3.

Beoordeling VVGZ verliest van VV Brielle.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.