Heerjansdam

VVGZ verliest van Heerjansdam en zakt verder weg

VVGZ stond na de nederlaag een week eerder bij Oranje Wit in de gevarenzone van de stand in 1C. Zaterdag kwam Heerjansdam op bezoek, een ploeg die er beduidend beter voor staat en eerder verrassend Sportlust 46 terug naar huis stuurde met een 2-1 nederlaag.

De Vogels begonnen met Jeroen Kloosterman op de goal. Achterin op rechts Alexander Deetman, Ahmed Kuyucu met Mark Zwang in het centrum en Bas Kooiman op linksachter. Het middenveld met Steven van Dongen, Sven Breukhoven terug van een aantal weken in het buitenland, Mike Roodhorst vanaf de rechterkant en Tom van Oorschot. Voorin de twee spitsen Marcello Tucci en Danilo Alkema. Koen Kuipers en Moises Navarro, verleden week beide nog basisspeler, begonnen op de bank.

Op papier een opstelling met weinig aanvallende inspiratie wat zich ook gelijk bij aanvang van de wedstrijd liet zien, VVGZ liet zich gemakkelijk achteruit drukken en Heerjansdam zette direct druk en lieten zien waarom ze een stuk hoger op de ranglijst staan. Vreemd genoeg was de eerste kans toch voor de Vogels toen Mike aan de rechterkant de achterlijn zocht, zijn voorzet kon door de inglijdende Danilo net niet worden aangeraakt maar Tom wist zijn voet er nog tegen te krijgen en schoot op de lat.

Heerjansdam
VVGZ. Fotobron: website Heerjansdam

Wellicht had een vroege goal de wedstrijd een ander aanzicht gegeven, want hierna kwam VVGZ niet of nauwelijks meer in het stuk voor en de gasten konden naar hartenlust aanvallen. Met name over de linkerkant zijn de Vogels kwetsbaar en daar kwam ook de eerste goal vandaan. Een aanval van de groen zwarten werd door het centrum slecht weggewerkt, het daarop volgende schot van 20 meter werd door Jeroen niet adequaat genoeg verwerkt en in de rebound scoorde Heerjansdam de 0-1. De Vogels stelden hier zeer weinig tegenover, speelden in een te laag tempo en het lef ontbrak om verder van de goal af te spelen. Na een afgekeurde goal door buitenspel was het even daarna toch raak, de scheidrechter liet de vlaggende grensrechter staan en uit de voorzet werd simpel de 0-2 ingekopt. Op slag van rust toch nog een kans toen Ahmed mee inschoof, zijn schot van een meter of twintig werd door de keeper maar net gepakt.

In de 2e helft direct een 2-tal wissels bij VVGZ: Donaldo Sanches Silva kwam voor Bas Kooiman en Moises Navarro voor Steven van Dongen, even lijkt het erop dat het geloof terug was bij d ethuisploeg. Er was meer beweging, de vleugels werden beter benut en Heerjansdam werd onder druk gezet. Echte grote kansen kreeg VVGZ echter niet en in de 56e minuut liepen de rood witten in het mes van Heerjansdam, een snelle counter over diverse schijven en Heerjansdam maakte de bevrijdende 0-3. Deze domper kwam VVGZ ook niet meer te boven en niet lang daarna maakte Heerjansdam ook nog de 0-4. Vlak voor het eindsignaal maakte Sven uit een vrije trap nog de 1-4 maar evenals het weer was het een trieste middag voor VVGZ.

Zaterdag volgt voor VVGZ de belangrijke uitwedstrijd tegen SVL dat iets hoger op de ranglijst staat. Het is te hopen dat de Vogels weer wat van hun frisheid uit de eerste wedstrijden terug krijgen want de gevarenstreep komt gevaarlijk dichtbij.

VVGZ. Fotobron: website Heerjansdam

Beoordeling VVGZ verliest van Heerjansdam en zakt verder weg.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.