191005 1f

VVGZ verliest in slotminuut bij Wilhelmina ‘26

Wedstrijdverslag Wilhelmina’26 – VVGZ zaterdag 5 oktober:  Wilhelmina ’26 tegen VVGZ was een wedstrijd met twee gezichten. De Vogels waren in de 1e helft oppermachtig, de thuisclub werd vrijwel continu op eigen helft vast gepind en de 1-1 ruststand was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Waar iedereen dacht dat de Vogels in de 2e helft zouden door drukken, kroop Wilhelmina uit haar schulp.

De Vogels kwamen nog wel op voorsprong maar liepen daarna alleen nog maar achteruit, zette nauwelijks nog druk en de bal werd voorin niet meer vast gehouden. De thuisclub kreeg steeds meer kansen en boog op karakter de achterstand om in een gelijkspel en in blessuretijd viel zelfs de winnende treffer voor de thuisclub. Een flinke domper voor de Vogels, die in de 2e helft zeer matig acteerden. De wedstrijd van a.s. zaterdag tegen titelkandidaat Roda Boys is dus al meteen van belang i.v.m. het aanhaken bij de brede top in 2F.

Met Kuipers en Kammerman centraal voorin en de diep spelende v.d. Spek (Afras was te laat dus begon op de bank) en Zagwijn aan de zijkanten, waren de Vogels meteen vanaf de eerste minuut op de helft van de gastheren te vinden. Meteen een goede actie van Kammerman die vanaf rechts naar binnen trok en uithaalde maar zijn schot spatte op de lat uiteen. De eerste de beste keer dat Wilhelmina voet zette op de vijandelijke helft, was het wel bijna raak toen de spits bij de eerste paal kon binnen koppen, maar het leder ging voorlangs. Daarna was het VVGZ dat de klok sloeg en een ware omsingeling vond plaats. Maar de tweede keer dat de thuisclub op de helft van de Vogels verscheen was het wel raak toen een afstandsschot vanaf rechts Kloosterman verraste en via de paal binnen plofte.

191005 1f
VVGZ verliest in slotminuut bij Wilhelmina ‘26

Daarna een aantal kansen op de gelijkmaker: Zagwijn was bij een corner dichtbij en Sewamber was tot twee toe met een afstandsschot gevaarlijk, maar de keeper lag in de weg en Zagwijn zag zijn rebound op de paal belanden. In de 36e minuut dan eindelijk de gelijkmaker: een diepe bal van Roodhorst werd door de keeper slecht verwerkt en via het lichaam van Kuipers belandde het leder bij Kammerman, die vanaf de zestien simpel kon binnen schuiven.

Zoals gezegd gingen de vele naar Wijk en Aalburg meegereisde supporters er de tweede helft voor staan, maar die kwamen dus bedrogen uit. Meteen na rust kopte Zagwijn een corner voorlangs maar daarna zakten de Vogels naar een bedenkelijk niveau. Wilhelmina kwam steeds meer goed door, werd steeds gevaarlijker met o.a. een paar afstandsschoten en voorin was het geen schim meer van de eerste helft. Toch kwamen de Vogels op voorsprong: Sewamber speelde invaller Bachau goed vrij aan de linkerkant en diens schuiver trof doel. Maar daarna was het gebeurd met de Vogels. De gelijkmaker viel in de 79e minuut toen de goed spelende libero Vos een 1-2 doeltreffend afrondde. Wilhelmina rook bloed en in blessuretijd viel ook nog de 3-2: de spits werd geheel vrijstaand op 30 meter van het doel aangespeeld, maar libero Tucci kon het gat dicht lopen. Kloosterman was echter inmiddels uitgelopen, waar hij beter in zijn doel had kunnen blijven staan en werd geklopt. Eindstand 3-2.

A.s. zaterdag komt één van de titelkandidaten op bezoek. Roda Boys pakte na twee gelijke spelen de eerste zege van dit seizoen. Daarna volgt de uitwedstrijd bij GJS.

Tekst en foto zijn van Jan Boom / VVGZ

Beoordeling VVGZ verliest in slotminuut bij Wilhelmina ‘26.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.