VVGZ

VVGZ speelt zich veilig na zevenklapper bij Bruse Boys

De Vogels beleefden een geweldige week. Na de doordeweekse zege in het inhaalduel met Oranje Wit verpletterde het team van Mulder en Versteeg lantaarndrager Bruse Boys en zo speelde de ploeg zich op eigen kracht veilig. Een prachtige prestatie van het jonge team dat op de beslissende momenten er stond en zich dus ook volgend seizoen 1e klasser mag noemen.

VVGZ
VVGZ speelt zich veilig na zevenklapper bij Bruse Boys

Afgelopen woensdag kwam Oranje Wit naar het druk bezochte Noordpark. De eerste helft waren de gasten gevaarlijker: vooral over links was de snelle Biekman zijn opponent Salomao (die de voorkeur had gekregen boven Roodhorst) regelmatig de baas en Oranje Wit was een paar maal dichtbij een doelpunt. Het bleef echter 0-0 en na rust was het uitgerekend Salomao die met een geweldige kopbal in de kruising de enige goal van de wedstrijd maakte. Deze driepunter werd met grote blijdschap ontvangen en bij Bruse Boys kon afgelopen zaterdag het degradatiespook definitief worden afgeworpen.

Doelpuntenfestijn
In het eerste gedeelte van de 1e helft gebeurde er vrijwel niets voor de doelen van de twee ploegen. Maar na 23 minuten leidde een keepersblunder de 0-1 in. De Vey jaagde door op de doelman, die veel te lang treuzelde en het leder verloor aan onze snelle aanvaller. De Vey kon simpel de keeper omspelen en de 0-1 binnen schuiven. De thuisclub antwoordde met een schot op de lat en een aantal corners, dat echter werd gepareerd door een goed stompende van Zessen. Het was echter slechts een mini- offensief, want de thuisclub gaf achterin zoveel ruimte weg dat de Vogels steeds dreigend konden uitbreken.
In de 33e minuut was het dan ook raak: een mooi steekpassje van Huisman dwars door de defensie op de goed weggelopen Kuipers betekende de 0-2 en daarna ging het hard tegen het defensief schutterende Bruse Boys. Zwang stuurde Huisman weg die van zijn eigen helft startte, niet werd aangevallen en simpel de 0-3 onder de doelman kon binnen schuiven. Vervolgens weer chaos in de paars/witte defensie: de keeper en libero liepen elkaar in de weg, Kuipers speelde Huisman vrij en diens fraaie lob in het lege doel betekende net voor rust de 0-4. En nog was de beker niet leeg voor de radeloze thuisclub: een fraaie opening van Vermeulen op Huisman die met een mooie voorzet Kuipers kon bereiken en zijn kopbal trof doel langs de grabbelende doelman. Ruststand 0-5 en de paar supporters die per boot (!) zojuist waren aangekomen, konden de oren niet geloven.

Clean sheet
Na rust konden de Vogels rustig deze wedstrijd uitspelen. Het gaf Mulder de mogelijkheid tot drie vroege wissels: van Oorschot voor de licht geblesseerde Swank, Tucci voor Kuipers en Roodhorst voor Veld. Tucci maakte er in de 69e minuut 0-6 van en de zevenklapper werd gerealiseerd door Roodhorst die na terug leggen van de Vey schitterend met links raak schoot. Het slotakkoord was in de 88e minuut voor de thuisclub dat het 3e achtereenvolgende ‘clean sheet’ verstoorde, maar dat mocht de pret niet drukken.Eindstand 1-7!
Het was sowieso een rampendag voor de thuisclub, want ook Nieuwenhoorn en DCV wonnen hun wedstrijden. De Vogels krijgen a.s. zaterdag Heerjansdam op bezoek en de laatste wedstrijd is uit bij Heinenoord.

Beoordeling VVGZ speelt zich veilig na zevenklapper bij Bruse Boys.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.