VVGZ

VVGZ sleept gelijkspel weg in knotsgekke derby tegen Oranje Wit

In een knotsgekke wedstrijd met acht doelpunten, twee matige defensies, veel gemiste kansen en een boeiend wedstrijdverloop eindigde de derby tussen Oranje Wit en VVGZ in een 4-4 gelijkspel. Elke keer weer keken de Vogels tegen een achterstand aan maar ze toonden veel veerkracht en sleepten er uiteindelijk een verdiend gelijkspel uit. En de algemene opinie was dat het wel de verhouding was in deze wedstrijd met als morele winnaar VVGZ, dat elke keer weer moest terug knokken.

VVGZ
VVGZ sleept gelijkspel weg in knotsgekke derby tegen Oranje Wit

Bij VVGZ waren Verhoeven en Los nog geblesseerd maar was keeper Vintges na zijn schorsing weer beschikbaar. Dit was het basiselftal: Vintges- Roodhorst, Zwang, Kuyucu, Liauw- Swank, Tucci, van Oorschot- de Vey, Kuipers, Huisman.
De thuisclub begon onstuimig. Meteen een goede aanval over rechts en de voorzet die net voor Maarten belandde, kon nog worden weg gewerkt. Nog geen minuut later weer een uitbraak van OW over rechts, maar nu werd de voorzet van dichtbij wel ongehinderd binnen gekopt en was de snelle voorsprong voor OW daar.
De Vogels kregen echter al snel kansen om de achterstand weg te poetsen. Een goede loopactie van Marcello Tucci en een prima diepe pass van Roodhorst bracht Tucci alleen voor de goalie maar de OW- keeper redde goed. De rebound van Jasper was ook een prooi voor de goalie. Daarna kon Jasper na een ingooi simpel door de OW-defensie soleren en zijn trekbal werd door de Vey binnen gekopt maar de inzet van dichtbij ging naast. Maar ook OW liep soms simpel door onze defensie: weer een voorzet vanaf rechts maar nu redde Maarten goed op de inzet van dichtbij. Vervolgens was het de beurt aan VVGZ in het voortdurende kansenfestival: eerst mocht Koen op de keeper af maar hij kreeg de bal niet goed mee in duel met de keeper. Daarna weer een goede lange bal achter de OW- defensie en verscheen Tucci geheel vrijstaand op 5 meter voor de goalie. Onze aanvallende middenvelder kon rustig een hoek uitkiezen, maar de inzet belandde in de handen van de keeper. Daarna nog een schot met links van Mark Zwang die werd gepakt door de keeper.
En waar een voorsprong voor de Vogels al mogelijk was geweest, sloeg OW toe: aanvoerder Diethof kon vanaf eigen helft tot de zestien doorlopen zonder door een VVGZ’er aangevallen te worden. Pas rond de zestien stapte Ahmet uit die echter werd gepasseerd en het schot in de linkerhoek trof doel en betekende een 2-0 voorsprong voor OW.
VVGZ bleef het doel van OW zoeken. Het kreeg een paar vrije trappen en corners maar OW bleef loeren op de counter. Zo moest Maarten zich 5 minuten voor rust strekken op een inzet van dichtbij. Maar de zo gewenste aansluitingstreffer viel toch. Een vrije trap van Jasper vanaf rechts werd door Koen goed doorgekopt waarna de door Mark flink op zijn huid gezeten meeverdedigende Perrier in eigen doel kopte.

Na rust linksback Mike Zagwijn in de ploeg voor de matig verdedigende Liauw. De Vogels gingen op zoek naar de gelijkmaker en hadden nu duidelijk het betere van het spel. Nadat Mark Zwang een corner goed inkopte maar zijn inzet nog gestopt zag, was het in de 54e minuut wel raak. Nu werd Mark bij een corner bij het inlopen aan zijn shirt getrokken en de daaropvolgende penalty werd overtuigend binnen geschoten door Huisman. De Vogels voelden dat er nog meer in zat maar moesten met lede ogen aanzien dat OW weer op voorsprong kwam. Een hoge voorzet vanaf links werd finaal gemist door de Vogelsdefensie, Perrier zag zijn eerste inzet nog gekeerd door Maarten maar in de rebound was de spits wel trefzeker.
Maar opnieuw rechtten de Vogels de rug en kwam het al snel langszij. In de 61e minuut een vrije trap van Jasper die kon worden weg gekopt. De bal werd opgepikt door Tom die vanaf links de bal goed over de defensie plaatste op de goed diepgaande Tucci die binnen kon tikken.
En weer gingen de Vogels voor winst. Het kreeg weer een aantal vrije trappen en uit 1 van deze trappen van Jasper kopte Mark Zwang op de bovenkant van de lat. Maar wederom viel de treffer aan de andere kant. Balverlies op het middenveld en een aanvaller worstelde zich langs Mark. Alleen voor Maarten stuitte hij eerst nog op onze doelman maar weer was de rebound voor OW: 4-3 in de 79e minuut.
Bas v.d. Houten en Levi Spencer Salamoa waren inmiddels in de ploeg gekomen voor Nick de Vey en Mark Swank en zij zouden beiden nog een belangrijke rol gaan spelen. Twee minuten voor tijd was Jasper wederom te snel voor zijn opponent, de voorzet was messcherp en werd door Bas bij de tweede paal naar binnen gekopt en door gelegenheidsspits Levi binnen getikt. De vreugde bij de Vogels en hun weer grote supportersschare was groot en het was dik verdiend. In blessuretijd kon Jasper vanaf eigen helft nog een keer op de doelman af gaan maar onze keihard werkende aanvoerder had niet meer de kracht om zijn opponenten voor te blijven. Een pass op de mee stormende Mike was de beste optie geweest maar de aanval verzandde en zo bleef het 4-4 op sportpark Stadspolder.

Aanstaande zaterdag komt promovendus DCV naar de Noord. De ploeg uit Krimpen verloor afgelopen zaterdag met 1-5 van het op stoom geraakte Deltasport en heeft nu 4 punten uit 6 wedstrijden.

(tekst en foto’s Jan Boom)

Beoordeling VVGZ sleept gelijkspel weg in knotsgekke derby tegen Oranje Wit.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.