Voetbal

VVGZ onderbreekt negatieve reeks met mooie zege op SVL

Het was een bewogen week op de Noord. De trainerswissel bij de Vogels was voor de club zeker niet iets om trots op te zijn. We hadden trainer Danny Mulder een mooier afscheid gegund na 3 seizoenen. Maar feit was dat de Vogels met het interim duo Versteeg/ Scheurwater weer eens 3 punten pakten en dat was na de sof van vorige week een geweldige opsteker.

De Vogels speelden tegen SVL vooral in de eerste helft een prima partij vol overgave en passie en dan blijken de Vogels inderdaad over een heel aardig elftal te beschikken. In de opstelling waren wel wat wijzigingen aangebracht door het nieuwe technische duo. Kuipers en Alkema speelden op 9 en 10 geflankeerd door v.d.Spek en Afras als 2 echte buitenspelers. Daarachter Breukhoven en Kuyucu als de 2 controlerende middenvelders. Verder de altijd rust brengende Tucci als Libero. Roodhorst speelde op zijn vertrouwde rechtsbackpositie en de weer fitte Zagwijn speelden als linksback ten koste van v. Vuren. Mark en Jaap Swank en Los waren de andere bankzitters

De Vogels namen vanaf minuut 1 het initiatief en pinden de gasten vast op eigen helft en al na een paar minuten een kans voor Kuipers maar de inzet ging voorlangs. Onder aanvoering van Kuyucu en de weer ijzersterk spelende Breukhoven zochten de Vogels steeds de aanval. Vooral over rechts kon Roodhorst een aantal ragfijne voorzetten los laten en in de 14e en 15e minuut twee grote kansen maar de kopbal van Zwang en het schot van Kuyucu troffen net geen doel.

Tien minuten later weer een goede voorzet vanaf rechts en Kuipers had hem voor het inkoppen maar werd uit balans gebracht, maar het was te weinig voor een strafschop. Twee minuten later dan toch de voorsprong voor de Vogels. De soms ongrijpbare Alkema kreeg de bal diep mee, speelde zich goed vrij en haalde uit maar werd geblokt. De rebound met zijn linkerbeen was echter wel raak. De Vogels bleven druk zetten, wonnen veel duels en de kansen bleven komen. Pas in de 41e minuut de eerste kans voor SVL maar Kloosterman redde goed. Net voor rust de 2-0: de onvermoeibare Afras versierde uit een onmogelijke situatie een vrije trap. De inzet van Breukhoven plofte prachtig in de linker bovenhoek en dat betekende de 2-0. Daarna nog twee goede kansen maar de goed spelende Kuipers stuitte op de doelman en Breukhoven kwam alleen voor de goalie, tikte goed breed op Afras maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Aanvankelijk leek dat terecht maar de foto’s toonde dat Afras keurig achter Breukhoven bleef en de treffer werd dus onterecht afgekeurd.

De tweede helft was amper begonnen en er waren reeds twee doelpunten te noteren. Al na 19 seconden de 3-0. Alkema werd goed weg gestuurd en na een prachtige kapbeweging speelde hij zich mooi vrij en schoot hij de 3-0 binnen. Maar meteen daarna een penalty voor de gasten: een lichte overtreding randje zestien werd zwaar bestraft met een elfmeter die onberispelijk werd benut. Maar meteen pakten de Vogels weer het initiatief en gingen ze weer op zoek naar meer. En dat loonde: Alkema stuurde met een goede pass v.d. Spek weg en alleen voor de goalie rondde de 18-jarige rechtsbuiten af met een meesterlijke lob: 4-1. SVL drong nu ook wel aan en nadat in de 71e minuut de Vogelsdefensie simpel werd uitgespeeld, werd het 4-2. De Vogels hadden het in deze fase wat moeilijker, de aansluiting was minder goed waardoor de 2e bal nu vaker een prooi was voor de gasten. En het leidde ook tot wat mogelijkheden voor de gasten en ze waren dichtbij de aansluitingstreffer maar de defensie en keeper Kloosterman bleven de situatie meester.

Voetbal
VVGZ onderbreekt negatieve reeks met mooie zege op SVL

Maar er bleven ook kansen komen voor de Vogels, waar Afras werd vervangen door Jaap Swank. Later kwamen Los en Mark Swank in de ploeg. Er lag veel ruimte achter de defensie van de gasten en keer op keer konden de Vogels uitbreken. Alkema had een paar goede acties en Kuipers verscheen randje buitenspel oog in oog met de goalie maar werd nog net gestuit. Daarna ook Alkema alleen voor de goalie maar wederom geen doelpunt. De beste kans was voor Tucci die na een duwfout op Kuipers een strafschip mocht nemen maar de doelman ranselde de inzet uit de hoek. Net voor tijd leek SVL de 4-3 binnen te tikken maar de referee constateerde terecht offside.

Zo bleef het 4-2 na een wedstrijd waarin de Vogels veel kansen creëerden en die ook in een 7-3 eindstand had kunnen eindigen. Door het verlies van GRC deden de Vogels goede zaken en liep het weer naar 4 punten voorsprong op de ploeg uit Giessen. A.s. zaterdag de uitwedstrijd bij Heerjansdam.

Tekst en foto VVGZ / Jan Boom.

Beoordeling VVGZ onderbreekt negatieve reeks met mooie zege op SVL.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.