VVGZ

VVGZ kansloos tegen Sliedrecht

Na een prima seizoensopening hebben de Vogels de eerste echte vuurdoop niet doorstaan. Titelkandidaat Sliedrecht was op vele fronten de betere ploeg. De Vogels hoeven zich zeker niet te schamen voor de ruime nederlaag, maar hoe zou de wedstrijd zich hebben ontwikkeld als Deetman de grote kans voor rust had verzilverd en zijn lob wel doel had getroffen?
We zullen het niet weten want al snel werd het 0-1 en toen het al snel na rust ook 0-2 werd mochten de Vogels blij zijn dat het oppermachtige Sliedrecht het bij 0-4 voor gezien liet.

Kuyucu was nog niet hersteld van zijn enkelblessure die hij vorig week opliep. De Vogels speelden daarom weer met Tucci achterin en met Stefan Zwang in de spits (Kuipers was een weekend weg). De basisopstelling: Kloosterman- Deetman, Zwang, Tucci, Kooiman- Roodhorst, Breukhoven, Veld, Los- Alkema, Zwang.

Het eerste gedeelte van de 1e helft gaf geen doelkansen voor beide ploegen. Sliedrecht stoorde al vroeg de opbouw aan VVGZ- zijde zodat het middenveld maar moeilijk bereikt kon worden. De ruimte lag aan de zijkanten en daar kwam in de 20e minuut dan ook de eerste grote kans van de wedstrijd uit voort: Roodhorst stuurde de diep sprintende Deetman goed weg, die alleen voor de Sliedrechtgoalie verscheen en alle tijd had, maar zijn lob was net te hard en belandde over het doel. Daarna was het Sliedrecht dat een paar goede kansen kreeg maar Kloosterman redde een paar keer goed waaronder een prima save in zijn linkerhoek en had bovendien geluk dat het vizier van blauw/wit niet erg scherp stond. In de 34e minuut was het echter wel raak: de gasten zetten weer heel hoog druk, balverlies aan VVGZ- zijde en vanaf rechts een goede actie van Tocul die Kooiman simpel passeerde en een goede loopactie van de tot dan onzichtbare Verhoef werd omgezet in de 0-1. Dat was ook de ruststand.

Na rust was het snel gedaan met het verzet van de Vogels. Een onnodige vrije trap aan de linkerkant werd fraai met het hoofd verlengd en zo stond het al in de 48e minuut 0-2. Sliedrecht was in deze fase oppermachtig en toen het in de 54e minuut door een erg gemakkelijk gegeven penalty 0-3 werd, waren de Vogels rijp voor de slacht. Verder dan nog een treffer kwam Sliedrecht echter niet en daarmee leden de Vogels, bij wie v. Dongen, v.d. Spek en Sanches Silva nog minuten kreeg, hun eerste thuisnederlaag.

A.s. zaterdag wacht aan de Klipperstraat Nieuw Lekkerland, dat via een 4-1 zege op WNC de koppositie pakte. Daarna spelen de Vogels thuis tegen Sportlust 46.

VVGZ
VVGZ kansloos tegen Sliedrecht

(tekst en foto’s Jan Boom)Beoordeling VVGZ kansloos tegen Sliedrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.