VVGZ boekt belangrijke zege op Oude Maas

VVGZ boekt belangrijke zege op Oude Maas

Na de onverwachte zege bij Kloetinge deden de Vogels ook afgelopen zaterdag goede zaken. Tegen Oude Maas werd met 2-1 gewonnen en zo blijven de Vogels ruim verwijderd van plek 12 in 1C. De staartploegen roerden zich overigens danig, want Bruse Boys boekte een knappe zege bij Brielle en SHO won van DCV. De zege op Oude Maas was zeker niet verdiend, maar de Vogels maakten optimaal gebruik van de spaarzame kansen. Terwijl de gasten uit Poortugaal individueel veel sterker waren, toonden ze toch te weinig daadkracht. Eén ieder aan Vogelszijde was het eens met de stelling: ‘het mag ook wel eens mee zitten voor de Vogels’.

VVGZ boekt belangrijke zege op Oude Maas
VVGZ boekt belangrijke zege op Oude Maas

De Vogels begonnen met dezelfde elf als bij Kloetinge: van Zessen, Roodhorst, Zwang, Salomao, Zagwijn, Vermeulen, Tucci, Swank, Veld, Kuipers en Huisman. Het eerste wapenfeit was van Huisman die vanaf links zich vrij speelde en net over schoot. Al snel bleek dat het een heel andere wedstrijd zou worden als die van vorige week, want ook Oude Maas is op voorhand een ploeg die graag inzakt en countert. VVGZ viel voorzichtig aan, maar zag in de eerste tien minuten de gasten gevaarlijk counteren, waarvan één keer na notabene een corner voor de Vogels.

Uit de lucht
Het eerste half uur waren er geen grote kansen voor beide ploegen. De openingstreffer kwam dan ook uit de lucht vallen. Huisman zette een combinatie vanaf rechts op en via Veld en Kuipers werd de bal de zestien ingespeeld, waar twee tegenstanders elkaar in de weg liepen. Huisman kreeg het leder op een presenteerblaadje, omspeelde fraai de goalie en zette de Vogels op 1-0.
De voorsprong deed de Vogels geen goed: Oude Maas zette aan en de Vogels speelden in die fase erg onrustig. De referee, die vrijwel voor elk duel floot, gaf een aantal onnodige vrije trappen rond de zestien aan de gasten, maar wederom toonde Oude Maas zich niet echt daadkrachtig. Nadat Roodhorst geel had gekregen, was het VVGZ dat net voor het rustsignaal nog twee goede kansen kreeg. Een corner werd weg gekopt voor de voeten van Salomao die hard uithaalde, helaas ging de inzet net naast. Daarna een hoge bal, waarbij Veld handig een tegenstander opzij zette, maar zijn uithaal van dichtbij ging hoog over. Het laatste wapenfeit was een vrije trap vanaf 16 meter voor de gasten, waarbij het leder weer verdween over het doel van van Zessen.

Voorsprong
Na rust drongen de gasten nog meer aan. Oude Maas beschikte over een aantal zeer behendige spelers die het VVGZ heel moeilijk maakten en de 1-1 kwam dan ook niet geheel onverwacht. Vanaf links een harde inzet die op de paal belandde en de rebound was een simpele intikker: 1-1. Roodhorst werd daarna vervangen door broer Mitch, maar het gevaar bleef komen. Nadat een schot van Oude Maas net naast ging, was het toch weer VVGZ dat op voorsprong kwam. Een verkeerde breedtebal in de opbouw bij Oude Maas, Huisman zat ertussen en speelde Vermeulen aan. Diens prachtige pass op de weg gelopen Huisman sneed door de defensie. Alleen voor de keeper rondde Huisman met links knap af in de lange hoek, 2-1! De Vey kwam voor Veld en later werd van Oorschot voor Tucci gewisseld. En de Vogels verdedigden hun voorsprong met hand en tand. Vooral Salomao (benoemd tot man of the match) toonde zich een rots in de branding in de defensie en hield zijn ploeg mede op het been.

Bijna werd het toch gelijk toen de linksbuiten alleen voor van Zessen verscheen, maar diens redding met de benen was fraai. Oude Maas nam veel risico en de Vogels kregen in de slotminuten nog twee grote kansen om de wedstrijd te beslissen, helaas ontbrak steeds de eindpass.
Weer een mooi zege voor de Vogels die op de ranglijst zelfs Oranje Wit passeerden. A.s. zaterdag gaat VVGZ op bezoek bij SHO, die verwoede pogingen doet weg te komen van plaats 12.
(foto VVGZ/Jan Boom)

Beoordeling VVGZ boekt belangrijke zege op Oude Maas.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.