190330 1o

Vogels wederom onderuit in slotminuut

En weer was de laatste minuut de Vogels fataal: een onachtzaamheid bij een corner, waarbij de zestienmeter ongedekt bleef en een volley doel trof, leverde de thuisclub de volle winst op en dompelden de Vogels in rouw. Een punt was zeker verdiend geweest voor de Vogels, die een tomeloze inzet aan de dag legden, bij vlagen redelijk voetbalden maar weer aanvallend tekort schoten.

Los, (werk),Tucci (geschorst) en Zagwijn (hoofdblessure) waren afwezig zodat van Vuren, v.d. Spek en de weer herstelde Kuyucu in de basis begonnen. De Vogels begonnen goed, zetten de thuisclub vast op eigen helft en kregen al meteen kansen. Eerst een schot van v. Dongen net over, daarna na goed afleggen van Kuipers een schot van Breukhoven die zijn inzet zag gekeerd. De rebound van de daaropvolgende corner leverde weer een kans op voor Breukhoven die nu op de benen van de keeper schoot. Verder twee goede acties van v.d. Spek, die een paar maal goed diep werd aangespeeld. Hij zag een schot met links gekeerd en verder een goede trekbal op Kuipers, die net niet kon uithalen.

Na een kwartier ebde het overwicht weg en kwam WNC beter in de wedstrijd en lieten ze zien dat ze een goed voetballende ploeg hebben. Een flinke kans in de 25e minuut toen Zwang verkeerd passte en meteen een dieptepass volgde, maar de spits lobde in de handen van Kloosterman.

Daarna geen echte kansen meer voor de thuisclub, dat echter wel een flink overwicht had in het tweede gedeelte van de 1e helft. Net voor rust deden de Vogels nog wel wat terug: een kopkansje voor Kuipers net over en een goed schot van v.Dongen net naast.
Na rust Mark Swank voor Roodhorst die de dominante nr. 10 moest gaan bespelen. WNC bleef wel de bovenliggende partij maar de eerste echte kans was voor VVGZ na een prima aanval: Via Deetman en Alkema werd van Dongen bereikt, die goed aflegde op v.d. Spek en diens gekruld schot kon maar net uit de hoek worden getikt. In de 59e minuut kwam Jaap Swank voor Kuipers en daarna volgde een aantal kansen voor WNC: een van richting veranderd schot op de lat, een schot werd door Kuyucu met het hoofd net naast het eigen doel gekopt en een goede kopbal die door Kloos

terman net over de lat werd getikt.
Het bleef spannend en de wedstrijd, die uitstekend werd geleid door de referee, kon beide kanten op want de Vogels zochten waar mogelijk ook de aanval. Maar de beste kansen waren voor de thuisclub. Eerst een vrije trap vanaf de zestien net naast, gevolgd door een leep passje van de uitblinkende aanvoerder van WNC op spits v.d. Heijden die hard uithaalde maar net over schoot. In de 85e minuut weer een debuut van een A- junior in de hoofdmacht: buitenspeler Dano Wanders maakte zijn eerste minuten en had meteen een prima actie nadat hij twee spelers passeerde en vanaf 18 meter uithaalde maar de bal plofte in de handen van de keeper.
Het punt leek binnen, maar een onnodige vrije trap rond de zestien mondde uit in een corner en toen was de organisatie even weg en kon Seqqal ongehinderd vanaf zestien meter binnen volleren. Erg sneu voor de Vogels maar een compliment aan de ploeg van Mulder die alles gaven maar weer ongelukkig waren.

Met deze winst wipt WNC over VVGZ heen en is volgende week de uitwedstrijd bij GRC van ongekend groot belang. Winst in Giessen zou met nog 5 wedstrijden een hele stap richting direct lijfsbehoud zijn.

190330 1o6569036847465154113.

Beoordeling Vogels wederom onderuit in slotminuut.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.