Voetbal

Vogels verliezen ook bij Woudrichem

De Vogels leden dus de vierde nederlaag in successie, maar het had afgelopen zaterdag bij Woudrichem totaal anders kunnen lopen als de vele kansen in de eerste helft waren benut. Vooral de kopkans van Kuipers in de beginfase had raak moeten zijn, maar raakte de lat en dat is wellicht typerend voor de huidige status van de Vogels. Voor de winter vloog alles er in en nu lukt niet veel meer en dat geldt voor alle sterkhouders in het team: de vorm is er eenvoudigweg momenteel niet maar we missen ook wel aantal spelers met de messen tussen de tanden. Het is wellicht dan ook niet zo verbazingwekkend dat in deze 2e klasse vechtmachines als Altena en Wilhelmina de top 2 vormen en de qua voetbal betere ploegen achter zich laten.

De Vogels, die Zwang, Vermeulen, Kammerman (geblesseerd) en de geschorste Zagwijn misten, begonnen nog zo goed aan de wedstijd, die door autopech van de referee ruim een half uur later begon. De ene na de andere aanval rolde op het doel van de thuisclub en we noteerden in het eerste kwartier 5 goede kansen maar 2 maal werd het houtwerk (kopballen Kuipers en Mark Swank) geraakt en v.d. Spek en Afras treuzelden te lang nadat ze alleen voor de keeper verschenen.

Voetbal
verslag van de wedstrijd Woudrichem – VVGZ van afgelopen zaterdag 7 maart.

Daarna trad de aloude voetbalwet in werking: de eerste de beste aanval voor de thuisclub was raak: de snelle rechtsbuiten liet Kooiman zijn hielen zien, de trekbal leek nog worden weggetikt door Tucci maar hij raakte het leder slecht en dat betekende alsnog de 1-0. Daarna bleef VVGZ de bovenliggende partij, raakte uit een vrije trap van Sewamber de paal en een schot na een geweldige soloactie van Tanriseven werd net uit het doel getikt. De tweede goede aanval van Woudrichem was weer een treffer: nu was de rechtsbuiten Pim Swank te snel af, er was geen rugdekking en de afronding met een lobje was fraai. Zo werd de ruststand 2-0 in het voordeel van het uiterst effectieve Woudrichem.

Na rust gingen de Vogels op jacht naar de aansluiting maar al na 10 minuten de volgende domper toen een vrije trap van net buiten de zestien fraai over de muur werd gelepeld. Daarna wel de 3-1 van Afras na een schot in de hoek en vervolgens maakte de ingevallen Wanders ook nog 3-2, maar net daarvoor had de scheids al afgefloten voor een hoofdwond bij een speler van de thuisclub. Daarna Stefan Zwang in de spits en 1 op 1 achterin maar dat haalde weinig uit en er waren nauwelijks nog kansen voor de Vogels. Net voor tijd de 4-1 toen Kloosterman ver voor zijn doel de bal verspeelde en de bal in het verlaten doel werd geschoven. Daarna nog een megakans voor Kuipers die helemaal alleen voor de goalie hard over schoot en het slotakkoord was voor Sewamber die de 4-2 eindstand bepaalde.

Zo moeten we lijdzaam toezien dat de achterstand op de huidige top 2 steeds groter wordt en moet er echt een betere reeks volgen om het seizoen niet als een nachtkaarsje uit doen gaan. Dat moet dan zaterdag beginnen in de thuiswedstrijd tegen GJS, dat na een dramatische start inmiddels is opgeklommen tot de 12e plek. Tekst en foto zijn van Jan Boom / VVGZ.

Beoordeling Vogels verliezen ook bij Woudrichem.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.