181124 1h

Vogels verliezen bij Oranje Wit

De Vogels geraken zo langzamerhand in zwaar weer. De Vogels hadden met 10 uit 5 een uitstekende start in 1C, maar 4 wedstrijden verder is slechts 1 punt bij geschreven. Ook bij Oranje Wit werd een nederlaag geleden en dat was niet meer dan verdiend. De zeker niet imponerende thuisploeg creerden veel meer kansen dan de Vogels, die wederom aanvallend machteloos waren en geen enkele echte doelkans kregen. Omdat de thuisploeg verzuimde de marge veilig te stellen, kon VVGZ er nog een slotoffensief uitpersen, maar ook dat bracht slechts voor even een groot overwicht, maar geen kansen.

Linksback Bas Kooiman begon weer in de basis en dat was de enige wijziging in de basis in vergelijking met vorige week. Al na 5 minuten de eerste grote kans voor de thuisploeg maar de inzet was te slap. De Vogels antwoordden met wat aanvallen via de linkerkant maar pas in de 20e minuut het eerste schot richting doel van Navarro die zich goed vrij speelde en net naast schoot. In de 27e minuut weer een goede kans voor OW maar Perrier kopte slap in, terwijl de geheel vrij staande lepe spits alle tijd had te bal aan te nemen. Daarna weer een gevaarlijke moment voor het VVGZ- doel maar nadat Zwang koppend op de doellijn redde, was het uiteindelijk Kloosterman die het leder kon grijpen. Net voor rust de eerste echte goede aanval van de Vogels: via Navarro en Alkema belandde het leder bij Kuipers die met links uithaalde, maar zijn inzet werd geblokt.

181124 1h
Vogels verliezen bij Oranje Wit

Na rust kwam OW sterk uit de startblokken en meteen een inzet op de paal. De thuisploeg creerde een overwicht en pas na een kwartier konden de Vogels uitbreken waaronder een goede aanval via Deetman die net niet Kuipers kon bereiken. OW bleef de bovenliggende partij en vooral via de snelle zijkanten kwam het gevaar. Uit één van deze aanvallen een inzet die Kloosterman moest lossen, maar de rebound van dichtbij werd fraai gepareerd door onze goalie. Na 70 minuten de openingstreffer voor de thuisploeg: na een dubbele 1-2 door het centrum kon de Jong de fraaie aanval verzilveren.
De Vogels, waarbij Roodhorst in de 55e minuut Navarro verving, antwoordden met een venijnig schot van v.Dongen dat over de lat werd getikt. OW bleef dreiging houden maar kon de voorsprong niet uitbouwen en met Tucci erbij in de spits probeerden de Vogels het tij te keren. Er kwamen wat vrije trappen en wat corners maar steeds viel de bal niet goed, zodat de stand bleef zoals hij was en de Vogels een 1-0 nederlaag leden en dat was voor de thuisploeg voor het eerst in vele jaren dat de 3 punten in Dordt bleven.

De ploegen in de onderste regionen roerden zich danig: winst voor WNC, GRC en LRC en zij hebben de aansluiting gevonden bij de brede middenmoot. A.s.zaterdag de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam, dat een knappe zege op Sportlust boekte.

Beoordeling Vogels verliezen bij Oranje Wit.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.