Voetbal

Vogels verliezen bij Nieuw-Lekkerland

De Vogels konden bij Nieuw-Lekkerland geen vervolg geven aan de zege van vorige week. In een matige wedstrijd speelden de Vogels de eerste helft niet onaardig, maar kwam het net voor rust wel op achterstand. De 2e helft was van bedenkelijk niveau en de enige kans in de wedstrijd voor VVGZ viel pas in de 90e minuut. Typerend voor het spel van de Vogels.

Voetbal
Vogels verliezen bij Nieuw-Lekkerland

De opstelling zag er deze week iets anders uit. Zo was Ahmet een weekend weg en was Aron ziek. Levi Salomao en Nick de Vey waren de vervangers. Al in de 3e minuut kon Koen richting doel opstomen, maar hij verzuimde af te drukken en werd naar de hoek van het veld gedreven. De tegenaanval van Nieuw-Lekkerland bracht de linksbuiten alleen voor Maarten, maar Levi maakte het hem te moeilijk om vol uit te halen.
Daarna kwam Nick goed door na een goede 1-2 met Marcello, helaas werd de voorzet gemist. De rebound werd door Mike te slap ingeschoten en hobbelde naast.

Baas in de lucht
De Vogels kwamen in het eerste bedrijf tot een aantal aardige aanvallen, maar telkens weer ontbrak een goede eindpass. Bij de voorzetten die wel goed aankwamen, was het sterke centrum van de thuisclub de baas in de lucht. Vooral Koen was veelal kansloos in de meeste duels met de sterke Stout. Verder een aantal vrije trappen vanaf de zijkant en een paar corners, maar van de inzetten van Jasper waren er een paar onder de maat. Dus werd een belangrijk aanvalswapen van de Vogels geëlimineerd.

In de 32e minuut volgde een goede diepe bal op Nick die vanaf links op de goalie af kon gaan, maar hij werd gehaakt. Met geel kwam de verdediger er goed vanaf. De vrije trap leverde geen resultaat op. Daarna nog een hard schot van Jasper net over en de Vogels leken met de brilstand te gaan rusten. Toch kwam de thuisclub in de 1e helft nog op voorsprong. Een lage voorzet van rechts werd door Mark Zwang matig verwerkt en de nieuwe inzet belandde bij de 2e paal in de doelmond. Maarten bleef staan en Mike kreeg de bal niet weg, zodat de Jong van dichtbij met een hakje kon storen.

Tweede helft
Over de 2e helft kunnen we kort zijn. VVGZ werd met de minuut slechter. Een aantal spelers zakte richting ondergrens en wederom werd geen enkele doelkans gecreëerd. Al snel kwamen Stefan Zwang en Deveney Veld voor Koen en Tom. De aanvallende acties van Deveney bracht nog enige hoop in de harten van de Vogels supporters, maar tot kansen leidde het niet. In de 72e minuut kreeg het ook al niet groots spelende Nieuw-Lekkerland de mogelijkheid de wedstrijd te beslissen. Invaller Jeroen Wolf kon van dichtbij binnen tikken maar via een VVGZ-been hobbelde de bal net naast.
Ook daarna grossierden beide ploegen in balverlies. VVGZ bleef volharden in lange ballen die dus steeds een prooi waren voor Stout c.s. Net voor tijd liep Huisman tegen een domme gele kaart op de helft van de tegenstander en dat betekent dat hij a.s. zaterdag in de belangrijke wedstrijd tegen Nieuwenhoorn moet toekijken. Het slotoffensiefje van VVGZ leverde dus de enige kans op: via een flipperkastsituatie in het strafschopgebied belandde de bal voor de voeten van Tucci, maar diens inzet ging over. Eindstand 1-0.

A.s. zaterdag komt Nieuwenhoorn op bezoek, dat dit weekend met 2-4 van Feyenoord verloor en de ploeg van Steef Buys zal op de Noord moeten winnen in de strijd om degradatie. Voor de Vogels is het zaak om wat verwijderd te blijven van plek 12 in 1C.

(foto VVGZ/JB)

.Beoordeling Vogels verliezen bij Nieuw-Lekkerland.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.