wedstrijd VVGZ 1 Montfoort

Vogels tegen Montfoort wederom in slotminuut onderuit

De Vogels konden in de thuiswedstrijd tegen Montfoort geen vervolg geven aan de ongeslagen status van de laatste 3 wedstrijden. De gasten wonnen net als in de wedstrijd in Montfoort door een hele late goal met 1-0 en zo blijven de Vogels in de gevarenzone.

Dit keer Alkema in de punt van de aanval en Kuipers vanaf links spelend. Het verhaal van het eerste gedeelte van de eerste helft was snel verteld: een supporter van de gasten kwam pas na 25 minuten binnen en op zijn vraag ‘heb ik wat gemist’ was het antwoord alleszeggend: ‘helemaal niets’. Beide ploegen kwamen nauwelijks in de zestien van de tegenstander en van doelgevaar was zeker geen sprake. Pas na 20 minuten was het eerste schot van de gasten te noteren en die belandde in de handen van Kloosterman. Montfoort was in deze eerste helft iets beter dan de aanvallend machteloze Vogels. Ze vonden elkaar net wat makkelijker, zochten wat meer de vleugels en een scrimmage zorgde voor gevaar maar Kloosterman bleef de situatie meester. In de 40e minuut geel voor Tucci na een nuttige overtreding op een doorgebroken speler van Montfoort. In de laatste 5 minuten zowaar wat opwinding: de eerste echte kans voor VVGZ na een actie van Alkema (die inmiddels naar de linkervleugel was gedirigeerd en Kuipers weer centraal) die de bal rond de 16 meter uit kluts ontving maar zijn schot zag geblokt. Daarna nog een doorkopbal van Zwang uit een vrije trap, die net niet verlengd kon worden door Kuipers

De tweede helft begon met een goede kopbal van Zwang die 3 man in de lucht versloeg maar naast kopte. De Vogels waren nu wat meer op de helft van de tegenstander te vinden en creëerden wat meer dan voor rust. Roodhorst kwam goed door aan de linkerkant maar zag zijn schot vanaf links gekeerd door de goalie. In de 55e minuut een zware hoofdwond voor Zagwijn na een botsing met een opponent. Mitch Roodhorst was zijn vervanger. Daarna Kuyucu voor Kuipers waardoor Tucci naar de punt van de aanval verhuisde. In de 58e minuut kwam VVGZ goed weg nadat een doorkopbal een goede kans opleverde maar de inzet van dichtbij ging net over.
De wedstrijd leek uit te monden op een doelpuntloos gelijkspel maar net als in de thuiswedstrijd sloeg Montfoort in de slotminuten toe. Nu was een gekruld schot vanaf links beslissend. Daarna nog even alles of niets met alle lange mensen voorin, maar Montfoort besloot tot hetzelfde en de lange spits heerste in deze korte eindfase in de lucht.
Zo bleef het 0-1 en wordt de competitie a.s. zaterdag voortgezet met een inhaalwedstrijd bij WNC. Vervolgens GRC uit en SVL thuis.

wedstrijd VVGZ 1 Montfoort
Tekst en foto zijn van VVGZ/Jan Boom.

Beoordeling Vogels tegen Montfoort wederom in slotminuut onderuit.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.