181117 1g

Vogels pakken punt tegen WNC

De meeste Vogels hadden toch wat meer verwacht dan het ene punt wat werd behaald in de wedstrijden tegen twee laag geklasseerde ploegen, Geinoord en WNC. Het toont maar weer eens aan dat als de Vogels een mindere dag hebben, ze zomaar aan iedereen punten kunnen verliezen.

De Vogels balanceren hebben weliswaar een aardige marge op de staartploegen maar moeten toch echt uit een ander vaatje tappen om een plek in de middenmoot te behouden. Tegen WNC dat vooral voetballend de boventoon voerde, mochten de aanvallend machteloze Vogels blij zijn een puntje binnen te slepen want dat was zeker niet verdiend.

VVGZ startte zonder de zieke Zagwijn.(Da Silva was zijn vervanger), Breukhoven en Los (beiden vanwege werk). Verder Kuyucu en v. Oorschot op het middenveld en Kuipers in de spits. Roodhorst moest genoegen nemen met een reserverol.
WNC nam vanaf het begin het initiatief en had al snel een overwicht. Met 3 verdedigers tegen de twee aanvallers van de Vogels zetten de gasten veel druk en zorgden daarmee dat de thuisclub maar moeilijk tot een goede opbouw kon komen. Gevolg veel passes achteruit en het middenveld werd maar weinig bereikt. In de 25e minuut werd het overwicht van de gasten bijna bekroond maar het schot van ver spatte uiteen op de paal. Toch kwamen de Vogels in de 38e minuut zeer tegen de verhouding in op voorsprong. Eindelijk een goede aanval van de Vogels: Deetman die de achterlijn haalde en de voorzet was goed op Kuipers, die sterker was dan de goalie, kon koppen en de rebound die via het lichaam van zijn verdediger voor zijn voeten kwam, kon binnen schieten: 1-0.
Meteen daarna bijna de 1- 1 maar Kloosterman redde prima op een inzet na een afgeslagen bal.

VVGZ begon goed aan de 2e helft en leek elkaar wat beter te vinden. Er kwam een kans voor Kuipers maar na 10 minuten ebde het lichte overwicht al weer weg. WNC nam het initiatief over en in de 59e lag de gelijkmaker erin. Een hard schot met links werd gekraakt waarbij WNC appelleerde voor hands. De Vogels vergaten het leder te ruimen en de attente v.d.Heyden (de broer van de aandachtig toekijkende Jan Scharie) schoot hard in vanaf rechts:1-1.
Daarna een goede schietkans voor Alkema die het leder echter helemaal verkeerd raakte en dat illustreerde de aanvallende onmacht van de Vogels, waar Navarro en Kuipers een moeilijke dag kenden. Roodhorst en v.d.Spek waren hun vervangers en zagen WNC twee goede kansen krijgen maar een schot werd goed gepakt door Kloosterman en een kopbal ging net naast.

181117 1g

Het sportieve treffen werd in de slotfase nog ontsierd door de veelvuldig met geel strooiende arbiter v.d. Rest, die een WNC-speler zijn tweede gele kaart voor hield en daarna de wedstrijd onderbrak omdat de hevig protesterende WNC- trainer weigerde te vertrekken. Gelukkig was de referee zo verstandig weer na een paar minuten terug te keren op het veld waardoor de wedstrijd uitgespeeld kon worden en met 1-1 eindigde.

Volgende week de uitwedstrijd bij Oranje Wit en dan volgen Heerjansdam (thuis) en SVL (uit).

Beoordeling Vogels pakken punt tegen WNC.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.