Vogels op eigen kracht in veilige haven. Tekst & foto: Jan Boom

Vogels op eigen kracht in veilige haven

Zwijndrecht – Met het dik verdiende 1-1 gelijkspel tegen Heinenoord wist VVGZ zich zaterdag op eigen kracht te handhaven. Daarmee sluit het team van Danny Mulder de competitie af met een 9e plaats en dat is een prima prestatie in deze ijzersterke 1e klasse C.

Vogels op eigen kracht in veilige haven. Tekst & foto: Jan Boom
Vogels op eigen kracht in veilige haven. Tekst & foto: Jan Boom

De wedstrijd tegen Heinenoord vormde ook voor Wouter Swart een mooi afscheid van VVGZ. De sterke centrumverdediger gaat het hogerop proberen bij RVVH en wat zullen de Vogels hem missen. Ook zaterdag was hij weer de uitblinker en was hij verantwoordelijk voor de openingstreffer. En natuurlijk weer uit een vrije trap die Swart binnen kopte. Het werd daarna nog wel gelijk maar de standen op de andere velden waren zodanig dat het 1e- klasserschap geen moment in gevaar kwam. De applauswissel net voor tijd en de bos bloemen van zijn broertje Jeroen namens VVGZ, waren een mooi moment voor de man of the match.

De Vogels hadden in vergelijking met de wedstrijd tegen Rijsoord nogal wat wijzigingen in het team. Mark Zwang was geschorst, Ahmed Kuyucu en Wayne van den Burg waren geblesseerd en Mark Swank moest op de bank plaats nemen. Dat betekende dat Tycho Los en Maurice Vermeulen op het middenveld speelden, Nick de Vey zijn vertrouwde plek op de rechterflank in nam en de weer herstelde Jasper Huisman vanaf links speelde. Verder speelde Mike Roodhorst weer gewoon rechtsback en verdedigde Joris Verhoeven aan de linkerkant.

Al snel bleek dat Heinenoord niet van plan was de Vogels iets cadeau te doen. Er werden vanaf het begin felle duels uitgevochten tussen beide ploegen en vanaf het begin legden de Vogels veel werklust in de wedstrijd en gingen vooral Los en Van Oorschot voorop in de strijd. Net als in de thuiswedstrijd speelden de gasten met vier aanvallende spelers, die veel van positie wisselden.

Dat gaf aanvankelijk wat problemen maar al snel stond de organisatie achterin goed bij VVGZ. De eerste grote kans was in de 14e minuut. Na een glijpartij kon Koen Kuipers aan de linkerkant alleen doorgaan, maar middels een corner wist Heinenoord het gevaar te bezweren. De corner werd door Wouter Swart ingekopt, de bal werd niet goed weggewerkt en via Tycho Los kwam de bal voor de voeten van Swart, die van dichtbij kon uithalen, maar het leder ging rakelings naast.

Het eerste wapenfeit voor de gasten was een vrije trap die goed in de hoek werd geplaatst, maar Maarten Vintges tikte de inzet prima uit de hoek. Na een half uur een mooie pass van de zeer actieve Van Oorschot die Nick de Vey alleen voor de keeper zette maar diens inzet ging net voorlangs. Vervolgens een goede schietkans voor Maurice Vermeulen na goed breed leggen van Kuipers, maar ook deze inzet trof geen doel.

In het laatste kwartier van de eerste helft drong Heinenoord wat meer aan en een aantal vrije trappen en corners was het gevolg. Tot echte grote kansen kwamen de gasten echter niet. VVGZ was nog wel dicht bij de openingstreffer toen Swart uit een corner de bovenkant van de lat teisterde.
Na de rust barstte het noodweer los en een paar hoosbuien tartten het Noordpark. Maar juist in de hevige reden kwamen de Vogels op voorsprong: een vrije trap van Jasper werd met het hoofd door Swart verzilverd en dat betekende de 1-0.

Heinenoord ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en bij een gevaarlijke inzet moest Vintges ten koste van een corner ingrijpen. Nadat een schot van Van Oorschot na aangeven van De Vey net over suisde, viel in de 65e minuut de gelijkmaker. Weer balverlies van Jasper Verhoeven aan de linkerkant, de pass op de spits was goed en de schuiver passeerde Vintges: 1-1.

Daarna gebeurde niet veel meer voor beide doelen en werd er bij beide partijen veel gewisseld. Er was een applauswissel voor de aanvoerder van Heinenoord en net voor tijd de wissel van Wouter Swart, die dus een mooi onthaal kreeg. Mark Swank was zijn vervanger in de defensie. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een mooie lob van Heinenoord die echter fraai door Vintges net over de lat werd getikt.

De Vogels eindigden in 1C dus op de 9e plek met 34 punten uit 26. Rijsoord is de kampioen en WNC, Kloetinge en Oude Maas gaan via de nacompetitie proberen de hoofdklasse te bereiken. Verder spelen Nieuw Lekkerland en Almkerk nacompetitie voor degradatie naar de 2e klasse.

Tekst & foto: Jan Boom VVGZ

 

 Beoordeling Vogels op eigen kracht in veilige haven.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.