191123 1i4068342089186883908.

Vogels onderuit bij effectief Pelikaan

Wedstrijd verslag Pelikaan – VVGZ zaterdag 23 november: De Vogels leden een duidelijke 3-0 nederlaag bij de Pelies, kregen een lesje in efficiency en moet weer even pas op de plaats maken in 2F. De Pelies hadden duidelijk geleerd van de ruime nederlagen eerder in het seizoen en lieten de Vogels de bal, trokken zich terug op eigen helft en gokten op de diepe bal op de snelle mensen voorin

VVGZ tuinde er met open ogen in. Bij de eerste diepe bal liep het nog goed af voor het op 1 lijn verdedigende VVGZ, maar de Vogels leerden er niet van. Ze bleven op 1 lijn spelen, er was geen rugdekking en voorin werd veel te weinig druk gegeven op de lange bal. In de 20e minuut was het raak toen de thuisclub ondanks het vlagsignaal mocht door gaan en de 1-0 vanaf 16 meter werd binnen gelobd.

En dat weet je dat het een moeilijk karwei gaat worden tegen de zich massaal terugtrekkende thuisclub. De Vogels creëerden nauwelijks kansen. In het volle centrum waren de Pelies de baas en van de vleugels, waar Kammerman teveel naar binnen trok, kwam nauwelijks gevaar. Pas in de 42e minuut het eerste goede schot tussen de palen toen Kammerman goed werd aangespeeld door Mark Swank en kon uithalen maar de Vey stond op de goede plek.

191123 1i4068342089186883908.
Pelikaan, VVGZ, Voetbal, Zwijndrecht

Na rust een groot overwicht voor de Vogels en dat was ook voetballend een goede fase voor de Vogels maar echt goede kansen bleven achterwege tegen het stug verdedigende Pelikaan, dat nauwelijks over de middellijn kwam. Wel een aantal schietkansen, vooral via Kammerman die nu echt vanaf rechts speelde, een paar goede acties had en een paar maal dicht bij de gelijkmaker was. De Vogels namen steeds meer risico en gaven achterin veel ruimte weg en in de 80e minuut betekende dat de 2-0 bij een uitval van de thuisclub en daarna in blessuretijd zelfs de 3-0 uit een strafschop.

De Vogels konden geen aanspraak maken op de zege. De armoedig voetballende Pelies, nu de nieuwe koploper, mochten dat wel want ze speelden veel meer naar hun mogelijkheden en maakten optimaal gebruik van de kansen die ze kregen.
Zo blijven de Vogels in de luwte van de drukke top in 1F en wacht zaterdag de thuiswedstrijd tegen Arkel.

Tekst en foto Jan Boom/VVGZ.

Beoordeling Vogels onderuit bij effectief Pelikaan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.