wedstrijd VVGZ - Altena

Vogels nestelen zich naast koploper na zege op Altena

Wedstrijdverslag VVGZ – Altena zaterdag 9 november: Met de vijfde opeenvolgende zege hebben de Vogels zich naast koploper Woudrichem genesteld. Door het betere doelsaldo pakte Woudrichem wel de eerste periode. De Vogels boekten een benauwde 1-0 zege op Altena, de club van oud-trainer Johan van der Werff. De openingsfase was veelbelovend met een snelle voorsprong maar de 2-0 kort daarna werd afgevlagd en daarna vielen de Vogels ver terug. Voorin werd de bal nauwelijks vast gehouden maar ook de gasten bakten er weinig van.

Ook in de 2e helft dit beeld waarna in de slotfase Altena nog heel dicht bij de gelijkmaker was maar Kloosterman en Zwang waren een paar maal de reddende engel. Maar matig spelen en toch de punten pakken: voorlopig zijn de Vogels medekoploper in de interessante 2F- klasse en dat is toch meer als we hadden gehoopt bij aanvang van dit seizoen.

De Vogels startten met de zelfde basis als tegen EBOH. Al na 11 minuten de openingstreffer toen Tanriseven goed druk zette en Kuipers kon overnemen en over rechts zijn tegenstander fraai passeerde. Zijn uithaal in de korte hoek paste precies tussen de paal en de grabbelende keeper en dat betekende voor Kuipers alweer zijn 12e treffer. Snel daarna bijna de 2-0: een harde vrije trap van Zwang kwam via de muur van Altena bij Jaap Swank terecht en die schoof de bal fraai binnen maar de actie werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

wedstrijd VVGZ - Altena
wedstrijd VVGZ – Altena

Daarna werd het er allemaal nier beter op. Veel foute passes, veel balverlies en vooral onze voorwaartsen hielden nauwelijks een bal vast. Maar omdat ook Altena dezelfde symptomen vertoonde en daar vaak de eindpass ontbrak, was de wedstrijd zeker niet hoogstaand en zakte het spelpeil vooral aan het eind van de eerste helft naar een bedenkelijk peil.

Na rust schoten de Vogels goed uit de startblokken. Een zidaantje van Sewamber gevolgde door een prachtige crosspass bereikte Kammerman die Kuipers vrij speelde maar van dichtbij schoot hij dit maal op de keeper. Na een kwartier was Altena dicht bij de gelijkmaker, maar kon Zwang op de doellijn nog redden. VVGZ werd achteruit gedrongen en moest toestaand dat Altena wat kansen kreeg maar ene kopbal ging net over en toen een aanvaller alleen op Kloosterman mocht afgaan, behoedde Zwang met een geweldige sliding de mogelijke gelijkmaker.

Daarna een paar goede reddingen van Kloosterman op inzetten van Altena, dat veel corners vergaarde maar ze niet kon verzilveren. Zo bleef het 1-0 en wacht over twee weken de burenruzie bij de Pelies, dat zich ook inde brede top van 2F heeft genesteld. Tekst en foto Jan Boom / VVGZ.

Beoordeling Vogels nestelen zich naast koploper na zege op Altena.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.