Voetbal

Vogels na nederlaag bij GRC in zwaar weer

Na de nederlaag bij GRC zijn de Vogels in zwaar weer gekomen. De ploeg uit Giessen is in de strijd om de veilige plek 11 de Vogels tot 1 punt genaderd. Met nog 5 wedstrijden te gaan, zullen de Vogels alles uit de kast moeten halen om de nacompetitie te ontlopen.

Mark Swank begon in de basis en Tucci was de aanvalsleider. Los, Zagwijn, Roodhorst en Kuipers begonnen op de bank. Het eerste wapenfeit was voor VVGZ toen een verre lob van v.Dongen bijna doel trof maar daarna zakten de Vogels ver terug en werd er vooral slap verdedigd. In de eerste 6 minuten was GRC al twee maal alleen voor Kloosterman verschenen. Eerst kon hij redden op een inzet na een verkeerde breedtebal maar pal daarna in de 6e minuut was het wel raak: de snelle linkerspits was Deetman wederom te snel af, de Vogelsdefensie verdedigde op 1 lijn en dus weer geen rugdekking. De buitenspeler kon ongehinderd richting Kloosterman opstomen en simpel de bal binnen schuiven: 1-0.

De Vogels waren onmachtig en alleen vd Spek zorgde met zijn snelheid nog wel eens voor dreiging maar kwam aan de linkerkant in de eindfase steeds uit op zijn verkeerde been. Het niveau zakte al snel richting LRC- uit en het werd nog erger toen net voor rust Kuyucu een duel op het middenveld verloor en meteen een diepe pass volgde. De inzet werd door de uitkomende Kloosterman nog gekeerd maar de rebound vanaf de zestien betekende de 2-0.

Na rust Roodhorst voor Deetman en Los voor Swank en de Vogels probeerden het tij te keren. Het creëerde een overwicht en toen Kuipers voor van Vuren kwam en men achterin 1 op 1 ging spelen, werd het al snel 2-1. Zwang kopte een bal goed door op Tucci die koel zijn 7e treffer van dit seizoen binnen schoot. Daarna een goede fase van de Vogels waarbij de gelijkmaker wellicht in de lucht hing, maar helaas duurde dat slechts een vijftal minuten. Een vrije trap mee halverwege de GRC- helft en een zevental Vogels stond te wachten op de lange bal, maar de vrije trap werd onbegrijpelijkerwijs breed getikt en ook nog eens balverlies. De snelle counter werd net voor de zestien onderbroken door Breukhoven, maar de directe vrije trap betekende de 3-1. Het was illustratief voor het spel van de Vogels deze middag. En de gifbeker was nog niet leeg, want in de slotminuut kregen de Vogels ook nog eens de 4-1 om de oren.

Zo won de club uit Giessen deze belangrijke wedstrijd. Het credo van de fanatieke supporters van de thuisclub was ‘bloed, zweet en tranen’. Wellicht iets om over na te denken?

De Vogels kunnen de wonden gaan likken en mogen thuis tegen SVL gaan proberen het tij te keren.
Daarna volgen nog Heerjansdam uit, Oranje Wit en Almkerk thuis en de competitie wordt besloten met een uitwedstrijd bij Sliedrecht.

Voetbal
Tekst en foto zijn van VVGZ/Jan Boom

Beoordeling Vogels na nederlaag bij GRC in zwaar weer.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.