Jumbo Champions League VVGZ

Vogels leveren een slechte teamprestatie bij Geinoord

Na de verdiende nederlaag vorige week tegen Sportlust 46 stond vandaag de uitwedstrijd tegen Geinoord op het programma. Een tegenstander die verleden week pas hun eerste punt behaalde na een gelijkspel bij GRC 14 en met een doelsaldo van -15 op de laatste plaats terug te vinden zijn in de competitie.

De Vogels beginnen zaterdag met Klaas Jan van Zessen op de goal, Jeroen Kloosterman is nog geschorst. Achterin op rechts Alexander Deetman, Ahmet Kuyucu met Mark Zwang in het centrum en Bas Kooiman op linksachter. Het middenveld met Steven van Dongen, Sven Breukhoven, Mike Roodhorst en Danilo Alkema, voorin de twee spitsen Marcello Tucci en Moises Navarro.
Voor Ahmet zijn eerste basisplaats waardoor de, in een goede vorm verkerende Marcello, een plaats voorin is toebedeeld. De gasten uit Nieuwegein starten fel en geven onze middenvelders weinig ruimte om door het centrum onze voorwaartsen te vinden. In tegenstelling tot wat de stand op de ranglijst deed vermoeden speelt Nieuwegein fris voetbal met een aantal behendige spelers. Wij daarentegen spelen te laks in een laag tempo en worden regelmatig overlopen. In de 9e minuut is het dan ook al raak voor de thuisploeg, knullig balverlies op ons middenveld en Geinoord schakelt snel om met een lange bal over onze linkerkant en de rechterspits komt alleen voor Klaas Jan en schiet de 1-0 binnen.

De Vogels stellen hier zeer weinig tegenover, in de organisatie spelen onze beide backs in balbezit ver vooruit over de zijkanten waardoor onze middenvelders in de dan beperkte ruimte veelal de lange bal hanteren om onze spitsen te bereiken. Dit levert aanvallend dan ook zeer weinig gevaarlijke momenten voor het doel van de tegenstander op. In de 20e minuut een kopie van de 1-0, een lange bal over onze linkerflank, de rechterspits laat Bas makkelijk achter zich en scoort met een schot in de lange hoek 2-0. Als dan nog geen minuut later de 3-0 wordt gemaakt uit een snelle counter, tekent zich een rampscenario af op het plat getreden kunstgras van de thuisploeg.

Jumbo Champions League VVGZ
Jumbo Champions League: VVGZ

In het verdere verloop van de 1e helft blijven de Vogels in een te laag tempo spelen en creëren nauwelijks gevaar.
Bij aanvang van de 2e helft, de trainer van Geinoord heeft een echte mandekker op Marcello gezet, dan toch een opleving met al in de 3e minuut een kans voor onze gelegenheidsspits, de over rechts opgekomen Alexander geeft een steekpass op Marcello maar deze krijgt zijn voet er niet genoeg achter en de keeper kan de bal makkelijk pareren. Even later speelt Danilo zich vrij tussen twee man en snijdt de 16-meter in maar de keeper kan net redden op het schot in de korte hoek.
Deze aanvalsgolf ebt echter al na een kwartier weer weg en ook na de wissels, Donaldo Sanches Silva voor Bas Kooiman en Deveny Veld voor Danilo Alkema, blijven de Rood-witten al mopperend elkaar verwijten maken in plaats van als team je schouders eronder te zetten.

En toch krijgt deze verdere slechte 2e helft toch nog een onverwacht slot. Nadat Mark Zwang de 3-1 binnen schiet, omdat de keeper van Geinoord een uittrap tegen de rug van Ahmet op schiet en Geinoord al weer vlot daarna op 4-1. Een aantal meegereisde supporters zochten hun auto al op voor de terugreis. Maar toch weten de Vogels nog twee keer te scoren en krijgen we ver in blessure tijd nog een vrije trap op de helft van de tegenstander waarbij zelfs Klaas Jan nog mee naar voren gaat om gevaar te stichten. Dit is echter teveel van het goede en de wedstrijd eindigt teleurstellend in een 4-3 nederlaag.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen de Alblas voor de beker, waarna de Vogels op 17 november thuis spelen tegen WNC, we zien u dan graag weer op de Noord.

  • foto VVGZ 1: SV Geinoord

Beoordeling Vogels leveren een slechte teamprestatie bij Geinoord.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.