Voetbal

Vogels boeken welkome zege op Roda Boys

Wedstrijd verslag VVGZ – Roda Boys/B zaterdag 12 oktober. Het was zeker niet verdiend maar het in de 1e helft oppermachtige Roda Boys verzuimden de kansen te verzilveren en de Vogels maakten in het eerste bedrijf optimaal gebruik van de spaarzame kansen die ze kregen. De goed spelende Kuipers was twee maal de gevierde man bij de Vogels.

Na rust was de veldbezetting bij de Vogels een stuk beter, ze gaven nog nauwelijks kansen weg en verzuimden tegen de defensief kwetsbare gasten de stand uit te bouwen naar 3-0. Middels een strafschop kwamen de gasten nog dichtbij maar de uitblinkers Zwang en Tucci hielden hun ploeg overeind en trokken de zo gewenste zege over de streep. De bovenste helft in 2F morste nogal wat punten zodat de brede top weer in elkaar schoof en de Vogels weer aansluiting hebben.

Zonder de zieke Kammerman (verstandskiezen getrokken) begonnen de Vogels op het kletsnatte Noordpark met v.d. Spek en Zuipers in de punt van de aanval, geflankeerd door Zagwijn en Afras. Al snel bleek dat de ambiteuze gasten over een prima voetballende ploeg beschikten. Vooral via de zijkanten kwam Roda Boys regelmatig goed door en al in de 3e minuut een goede kopkans voor de gasten. Even later weer een goede mogelijkheid vanaf 16 meter, maar Kloosterman keerde de harde inzet en de rebound kon Tucci weg werken en zo bleven de Vogels schadevrij. De eerste de beste goede aanval van de Vogels was wel raak: een goede uittrap van Kloosterman bereikte Roodhorst die met links een goede indraaiende voorzet los liet die door Kuipers fraai werd binnen gekopt.

Roda Boys bleef de bovenliggende partij en kreeg in het verloop van de eerste helft een aantal goede kansen maar vooral ex-Peli Said had het vizier nier scherp staan. De Vogels beperkten zich tot tegenhouden en probeerden via lange ballen Kuipers en v.d. Spek te bereiken, want de defensie was niet het sterkste deel van de gasten en toonde zich kwetsbaar. RB bleef de aanval zoeken en het was wachten op de gelijkmaker. Maar net voor rust viel het doelpunt aan de andere kant. Wederom een goede actie van de opgekomen Roodhorst die Sewambar in het midden van het veld aanspeelde. Vanaf 20 meter liet de middenvelder na een mooie kapbeweging een geplaatste bal met rechts los, die op de lat uiteen spatte en de attente Kuipers was paraat om de rebound binnen te koppen.

Totaal niet verdiend maar de Vogels gingen wel met een hele welkome voorsprong rusten.

Voetbal
Vogels boeken welkome zege op Roda Boys

Na rust een goede beginfase voor de Vogels. Een korte belegering via corners en voorzetten leverde wat bijna- kansen op. De geblesseerde Kooiman was in de kleedkamer achter gebleven, Zagwijn verhuisde naar zijn vertrouwde backplaats en de vorige week goed ingevallen Bachau werd op het middenveld geposteerd. V.d. Spek en Afras speelden nu echt aan de buitenkanten, waardoor de steeds opkomende backs veel meer dan in de 1e helft geneutraliseerd werden.

Met het driemansmiddenveld leken de Vogels de zaken beter voor elkaar te hebben. Het grote overwicht van de gasten was redelijk weggeëbd maar wel kreeg RB in de 65e minuut een grote kans op de aansluitingstreffer, toen een vlagsignaal werd genegeerd en een aanvaller alleen voor Kloosterman verscheen, maar onze goalie redde prima.

Jaap Swank kwam voor v.d. Spek en we konden twee goede schoten van Bachau en Sewamber noteren, die net geen doel troffen. Een kwartier een grote mogelijkheid voor de Vogels voor de beslissing toen Kuipers alleen voor de goalie verscheen. Nu miste onze spits en uit de daaropvolgende aanval moest Roodhorst aan de handrem trekken en dat werd bestraft met een penalty en geel (alweer zijn 4e).

De penalty werd benut en i.p.v. 3-0 werd het nu 2-1 en werd het een kwartiertje billenknijpen. Een kopbal van Said ging net naast en Swank had de 3-0 op zijn schoenen maar verslikte zich in het leder. Mark Swank kwam voor Afras en het laatste wapenfeit was een rode kaart voor de gasten toen Kuipers alleen kon door gaan, maar zwaar werd gehinderd. Zo bleef het 2-1 en is de aansluiting weer daar in 2F. A.s. zaterdag de uitwedstrijd bij GJS gevolgd door een thuiswedstrijd tegen Tricht.

Tekst en foto Jan Boom / VVGZ.

Beoordeling Vogels boeken welkome zege op Roda Boys.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.