Vogels

Vogels boeken mooie zege op de Molenwei

Het was zeker geen mooie zege in de zin van oogstrelend voetbal, maar de teamgeest en onverzettelijkheid die de Vogels aan de dag legden, was hartverwarmend. Heel het team van VVGZ was doordrongen van het feit dat een driepunter een grote stap voorwaarts zou zijn in de strijd om direct lijfsbehoud. Belangrijkste exponent in deze was stille kracht Mark Zwang die de gehele wedstrijd één brok onverzettelijkheid was en heel wat groen/zwart gevaar bezwoer door zijn geweldige tackles.

Heerjansdam was vooral voetballend de bovenliggende partij maar creëerde niet veel terwijl de Vogels veel efficiënter omgingen met hun kansen. Zo werd het uiteindelijk 0-2 en deden de Vogels geweldige zaken, want GRC won zoals verwacht van laagvlieger GJS. Zo hebben de Vogels met nog 3 wedstrijden te gaan, dus nog steeds 4 punten voorsprong op de ploeg uit Giessen.

De Vogels die met 1 wijziging startten in vergelijking met vorige week (de weer fitte van Dongen voor de aan de lies geblesseerde Breukhoven) begonnen de wedstrijd goed op de Molenwei. Al meteen een goede schietkans voor v.d. Spek die werd gepareerd door de goalie.

Maar in de 7e minuut was het wel raak. Kuipers zette de aanval zelf goed op middels een mooie opening op v.d. Spek. Diens voorzet was er één van De Bruyne- gehalte en Kuipers kon met hulp van een Heerjansdamverdediger van dichtbij binnen koppen.

De Vogels bleven ook na de voorsprong de betere ploeg maar na 20 minuten kantelde de wedstrijd. De thuisploeg nam nadrukkelijk het initiatief, pinde de Vogels vast op eigen helft en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam bijna in de 27e minuut toen bij een vrije trap de Vogelsdefensie vast stond maar de Heerjansdamaanvaller kopte alleen voor Kloosterman voorlangs.

De thuisploeg bleef aandringen en de Vogels restte slechts de counter maar die was dan ook soms kansrijk maar te vaak ontbrak de goede eindpass. Verdedigend zakten de Vogels teveel terug naar de eigen zestien en dat creëerde veel halve kansen voor de Dammers maar de rust werd met een 0-1 zege bereikt

Na rust bleek dat Versteeg zijn ploeg duidelijk de opdracht had gegeven verder van het doel te verdedigen. Nog steeds was Heerjansdam de bovenliggende partij maar tot echte kansen leidde het nog steeds niet. De hard werkende Vogels bleven onder aanvoering van v.Dongen en Alkema loeren op de counter en hadden bijna succes, maar een voorzet van v.d. Spek bereikte Kuipers net niet. Uit de daaropvolgende corner een kopbal van Zwang die voorlangs ging en bij de twee paal schoot Zagwijn over.

In de 77e minuut was het wel raak. Van Dongen veroverde het leder op het middenveld, begon aan een dribbel en werd door toedoen van de om hem heen bewegende medespelers, nauwelijks aangevallen. Met links kon van Dongen vanaf de linker punt van de zestien uithalen en hij zag zijn inzet tot grote blijdschap van alles wat een rood/blauw had, het leder binnen vallen.

De vreugde was groot maar er was nog 20 minuten te spelen en de op de 3e plek jagende Dammers zetten nogmaals aan. Jaap Swank kwam voor Afras en Los even later voor v.d. Spek. Heerjansdam was weliswaar dreigend maar de Vogels kregen ook kansen om de stand uit te bouwen.

De grootste kans op de aansluitingstreffer in de 83e minuut maar ook voor open doel wist de thuisploeg niet te scoren. Ook VVGZ kreeg nog een grote kans toen na een voorzet van Alkema Kuipers het met een inzet achter het standbeen probeerde, maar de bal ging voorlangs. Zo bleef het 0-2 en scoorden de Vogels wederom een driepunter.

De Vogels zijn nu twee weken vrij en op 11 mei de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit dat nog goede kansen heeft in de strijd om de 3e periode. Daarna Almkerk thuis en Sliedrecht uit.

Vogels

Beoordeling Vogels boeken mooie zege op de Molenwei.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.