jaimy ravensbergen i foto orange pictures5620971374615741354

Voetbalmeiden uit Zwijndrecht e.o. Zondag 18 april trainen als een prof.

Op zondag 18 april a.s. is er voor de voetbalmeiden uit Zwijndrecht e.o. De mogelijkheid om te trainen als een prof.

Niemand minder dan de topscorer van Ado den Haag Vrouwen, Jaimy Ravensbergen komt naar Zwijndrecht om een training te geven aan een aantal meisjes van 8-15 jaar. De pas twintig jarige eredivisie spits is als klein meisje begonnen bij DoCos in Leiden. Vanuit daar maakte zij op haar 15e de overstap naar de jeugd van Ado den Haag. In 2019 tekende ze haar eerste profcontract bij Ado den Haag. Daar nu één van de smaakmakers.

Jong Oranje
Haar goede prestaties zijn ook bij de KNVB in Zeist niet onopgemerkt gebleven. Zo kreeg ze pas geleden een uitnodiging voor Jong Oranje (Oranje O23) Een hele mooie beloning voor al het harde werken. In haar tot nu toe relatief korte carrière heeft Jaimy namelijk ook te maken gehad met de nodige tegenslag. In 2018 scheurde ze haar voorste kruisband af.

Een 11 maanden lange en zware revalidatie volgde. Tijdens deze vervelende periode heeft ze laten zien een enorme vechter te zijn. Ze is daardoor zowel mentaal als lichamelijk veel sterker terug gekomen. Zo sterk dat ze wekelijks in de basisopstelling wordt gezet door Ado trainer Sjaak Polak. Hoe “cool” is het dan dat deze voetbalster naar Zwijndrecht komt om te trainen met een aantal voetbalmeiden uit de regio. (Voetbal)meiden zitten niet graag stil.

jaimy ravensbergen i foto orange pictures5620971374615741354
Foto: Jaimy Ravensbergen

De activiteit “trainen als een prof” is een initiatief van het online platform “meidenvoetbal in Zwijndrecht e.o.” Ook daar merken ze dat er bij veel voetbalmeiden de behoeften is aan iets extra’s. Een veelgestelde vraag is daar dan ook of, en wanneer er weer eens iets leuks georganiseerd zou worden. Met het “trainen als een prof” wordt deels aan deze behoeften voldaan.

VVGZ
In eerste instantie is er natuurlijk gekeken of- en op welke verantwoorde “coronaproof” manier het mogelijk is om een clinic te organiseren. Toen daar uiteindelijk groen licht voor kwam is men opzoek gegaan naar een geschikte locatie. Deze is gevonden bij VVGZ. VVGZ stelt niet alleen het veld, maar ook het gebruik van materialen beschikbaar.
Meidenvoetbal nog steeds populair.
Het voetbal bij meisjes is nog steeds ongekend populair. Dat blijkt ook wel uit het aantal aanmeldingen voor de clinic. Sinds Vorige week stromen de inschrijvingen binnen, en inmiddels is het maximum aantal deelnemers bereikt. De meisjes komen uit de gehele regio, inclusief een groot aantal voetbalmeiden van de “gastclub” VVGZ die zich hebben aangemeld.

Gezien de grote belangstelling is het op dit moment niet meer mogelijk om in te schrijven voor de clinic op 18 april. Nieuwe aanmeldingen worden geplaatst op een reservelijst. Ook zal er gekeken worden naar de (on) mogelijkheid voor een tweede sessie.

Voor meer informatie zie de sociaal media van “meidenvoetbal in Zwijndrecht e.o.”
Tekst: Ed Voetèe Foto: Jaimy Ravensbergen

Beoordeling Voetbalmeiden uit Zwijndrecht e.o. Zondag 18 april trainen als een prof..

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.