Tekst: Theo Kloosterman

Verslag Rijsoord – VVGZ

Zwijndrecht Zaterdag 6 mei en de competitie in 1C zit in de beslissende fase, zowel boven als onderin de ranglijst is het ongekend spannend.

De Vogels gaan op bezoek bij Rijsoord dat, met nog twee wedstrijden te gaan, alles in eigen hand heeft. Twee keer winnen betekent voor de mannen van trainer Gijs Zwaan dat “de heen en weer” ditmaal weer richting de hoofdklasse vaart. VVGZ zit in een slechte periode met nederlagen in de laatste wedstrijden en moeten alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te ontlopen.

Tekst: Theo Kloosterman
Tekst: Theo Kloosterman Foto: Henjo Swart

De technische staf stuurden de volgende elf de wei in op het kunstgras van Rijsoord waar het wel leek te sneeuwen door de opwaaiende bloesem van de omliggende bomen. Maarten Vintges-Joris Verhoeven- Mark Zwang-Wouter Swart-Martijn Groeneveld-Ahmed Kuyucu-Tom van Oorschot-Mark Swank- Mike Roodhorst-Koen Kuipers en Wayne van den Burg. Jasper Huisman is helaas nog geblesseerd.
Het begin van de wedstrijd een fel spelend Rijsoord die de opdracht prima hadden begrepen. VVGZ was steeds een stap te laat en in balbezit heel slordig. De eenheid die de Vogels zo lang uitstraalden met druk naar voren was ver te zoeken en VVGZ laat zich ver terug dringen op de eigen helft. In de 7e minuut kort combinatiespel van Rijsoord door ons centrum waarbij een lichte overtreding wordt gemaakt en de blauw-witten een vrije trap mogen nemen op ruim 20 meter van het doel. Een driemans muur wordt neergezet maar de vrije trap wordt feilloos in de korte kruising geschoten: 1-0 voor Rijsoord.
VVGZ kan maar spaarzaam tegenwicht bieden en het eerste wapenfeit van de Vogels is als Kuipers op links wordt weggestuurd en de bal goed bij zich houdt, breed legt op Van den Burg die van een meter of twintig net naast schiet. Even later is het aan de andere kant wel raak, een kort combinerend Rijsoord snijdt door de VVGZ-defensie en met een korte steekbal wordt een voorwaartse alleen voor Vintges gezet en die schiet de 2-0 binnen.
De koppies gaan hangen en het lijkt een kansloze middag te worden voor VVGZ dat zich wel heel makkelijk naar de slachtbank laat leiden. Niemand staat op om elkaar op een positieve manier te motiveren en de wedstrijd nog te doen kantelen. Achterin wordt te veel ruimte weg gegeven, het middenveld is voetballend niet opgewassen tegen de technisch vaardige tegenstander en voorin speelt Van den Burg zeer ongelukkig, werkt Kuipers hard en speelt Roodhorst ongemakkelijk op de voor hem onwennige rechtsbuiten-positie.
In de 25e minuut is het wederom bijna raak , een afstandsschot wordt door Vintges knap gestopt, maar even later is het dan toch raak. Een voorzet van Rijsoord, Joris Verhoeven wordt niet goed gecoacht en in plaats van dat hij de bal achter laat lopen kopt hij hem weer terug het veld in waarna de bal in de 3e rebound wordt afgemaakt.
In de 2e helft komen Tycho Los en Maurice Vermeulen voor de matig spelende Tom van Oorschot en de tegen zichzelf spelende Wayne van den Burg. Het spelbeeld verandert niet veel. Rijsoord is oppermachtig maar weet dat de buit binnen is en wil de boel heel houden om het volgende week bij Nieuw Lekkerland af te maken.
In de 76e minuut nog een vervelende situatie met verstrekkende gevolgen.

Eén van de aanvallers van Rijsoord wordt diep gestuurd, Mark Zwang verdedigt mee terug en houdt de speler van Rijsoord kort aan zijn schouder vast. Een strafschop tegen maar in plaats van een gele kaart trekt de scheidsrechter de rode kaart voor Zwang. De spits van Rijsoord pakt het cadeautje uit en laat de 4-0 aantekenen. In de 88e minuut wordt het dan ook nog 5-0 door dezelfde Van Gool waardoor VVGZ uiteindelijk met de staart tussen de benen van “Het Kraaiennest” vertrekt.
D

e andere uitslagen blijken nog enigszins mee te vallen, volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen Heinenoord waarin VVGZ aan 1 punt genoeg heeft om de nacompetitie te ontlopen.
De spelers van VVGZ lijkt moegestreden maar het moet toch lukken om de rug te rechten en met de support van iedereen een goed resultaat neer te zetten en niet afhankelijk te hoeven zijn van de resultaten uit de andere wedstrijden.

Tekst: Theo Kloosterman Foto: Henjo Swart

 

Beoordeling Verslag Rijsoord – VVGZ.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.