VVGZ

Tweede zege voor VVGZ

Afgelopen dinsdag speelden de Vogels misschien wel de beste wedstrijd in jaren. Tegen zondag eersteklasser De Spartaan kregen o.a. Kuyucu. Sanches Silva en wat reserves de nodige speelminuten en met Kuyucu achterin en Tucci in de punt van de aanval werd een dik verdiende 3-0 zege behaald. Maar veel belangrijker was het vertoonde spel waarbij vooral de balvaste en slimme Tucci zich onderscheidde.

De man in vorm zette de goede lijn ook afgelopen zaterdag tegen Almkerk voort want met een treffer en een prachtige assist was hij weer heel belangrijk voor de Vogels en legde daarmee de basis voor de tweede zege van dit seizoen. Met 7 uit 3 kennen de Vogels een prima seizoenstart en is er vooral voetballend veel vooruitgang te zien.

Op het kunstgras in Almkerk speelde aanvoerder Kuyucu dus weer in hart van de defensie en vormden Tucci en Alkema de frontlinie, vanuit het middenveld ondersteunt door Veld en Roodhorst. Kuipers was gepasseerd, van Vuren en van Dongen waren geblesseerd zodat de volgende elf aantraden: Kloosterman- Deetman, Kuyucu, Zwang, Kooiman- Roodhorst, Breukhoven, Veld, Los- Alkema, Tucci.

VVGZ

Al na 5 minuten een kans voor de Vogels na een slippertje achterin bij de thuisploeg, waarbij Tucci alleen voor de keeper verscheen en licht werd aangetikt, maar de actie was niet voldoende voor een strafschop. Na 9 minuten wel de voorsprong voor de Vogels: een goede interceptie van Kuyucu die goed voor zijn tegenstander kwam en meteen een goede diepe bal op Tucci gaf.

Alleen voor de goalie liet hij een prachtige lob los en dat betekende de vroege voorsprong. De Vogels speelden in deze helft weer een prima partij. Almkerk mocht op de eigen helft het balbezit hebben maar hun opbouw was traag en als VVGZ de bal veroverde volgde een snelle omschakeling waarbij een aantal goede kansen ontstonden. Veld verscheen twee maal oog in oog met de goalie maar deze redde geweldig, Alkema kreeg een goede schietkans na een mooie lange bal van Breukhoven en fraai afleggen van Tucci maar het bleef slechts 0-1. De fanatieke thuisploeg kreeg 1 goede kans waarbij een goede trekbal vanaf links net naast de paal werd geschoten. Met de 0-1 gingen beide ploegen rusten en daarmee deed het veel betere VVGZ zich tekort.

Na rust had Almkerk duidelijk het initiatief. De Vogels, die wat slap leken te beginnen, trokken zich verder terug op eigen helft, kwamen nauwelijks nog op de helft van Almkerk en loerden slechts op de counter. En met het inbrengen van de snelle Jarbou kreeg de thuisploeg ook wat kansen maar de weer sterk spelende Zwang verijdelde vele situaties.

In de 70e minuut kwam van Oorschot voor Veld en toen in de 75e minuut de voorsprong werd verdubbeld, leek de strijd gestreden. Tucci werd net over de middenlijn goed aangespeeld en de reeds diep sprintende Alkema (die nu vanaf het middenveld speelde) werd met een prachtige voetbeweging alleen voor de keeper gezet en kon simpel zijn eerste competitietreffer voor de Vogels binnen schieten.

Maar al snel na de 0-2 volgde de aansluitingstreffer toen de Vogels niet attent waren bij een vrije trap vanaf rechts die fraai in de lange hoek werd gekopt. De thuisploeg rook bloed en het werd nog even billen knijpen, zeker toen Kuyucu met een veel te harde tackle op zijn net genezen enkel de wedstrijd werd uitgeschopt. De Vogels bleven echter overeind en zo werd een mooie 1-2 zege behaald.

A.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen het sterke Sliedrecht, vooraf één van de titelkanshebbers. Daarna volgt de uitwedstrijd bij Nw.Lekkerland.

Foto en tekst zijn van VVGZ/Jan BoomBeoordeling Tweede zege voor VVGZ.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.