sv Conventus

Sv Conventus vindt in Bianca Noordhuizen een nieuwe voorzitster

Zwijndrecht (10 mei 2021) – Na enkele maanden zonder voorzitter te hebben gezeten, is het bestuur van sv Conventus weer compleet. Met het benoemen van Bianca Noordhuizen als voorzitster zijn alle functies binnen het dagelijkse bestuur weer gevuld.

Noordhuizen is al lange tijd aan Conventus verbonden. Eerder was ze zelf binnen de vereniging actief als handbalster en traint/coacht van zowel jeugd- als seniorenteams. Het afgelopen seizoen speelde ze een belangrijke rol in de samenwerking tussen de damesteams van Conventus en Saturnus ’72.

“Dit jaar gaf ik training aan de damesgroep die ontstaan is uit de samenwerking tussen Conventus en Saturnus ’72, maar om eerlijk te zijn heeft me dat niet gebracht wat ik wilde,” constateerde Noordhuizen. “Hier wilde ik dus mee stoppen, waardoor ik tijd had voor wat anders.”

‘Iets anders’ is dus de rol als voorzitster geworden. Hiermee gaat ze iets totaal anders doen dan wanneer ze naast het veld staat als trainster of coach van een team, maar zeker niet iets dat in een opwelling is ontstaan.

“Ik had eigenlijk al een paar jaar geleden met het bestuur gesproken over dat ik interesse had in een bestuursfunctie. Destijds zaten er bepaalde mensen al lange tijd in het bestuur en daar ben ik ze erg dankbaar voor, maar ik dacht ook dat het goed zou zijn om vers bloed toe te voegen. Ik ben iemand die wanneer ik commentaar heb, ik er ook zelf iets aan wil doen, maar destijds is het niets geworden.”

Afgelopen november kwam de rol als voorzitter van de vereniging vrij, nadat er afscheid had genomen van Maritte Mittelmeijer. Hierop begonnen de ambities van Noordhuizen voor een bestuursfunctie toch weer te kriebelen. Ter voorbereiding op de voorzittersfunctie heeft ze goede gesprekken gevoerd met oud-voorzitster Mittelmeijer, maar voor nieuwe inzichten ook met een voorzitter van een andere vereniging.

Qua ambities zat Noordhuizen goed op één lijn met de rest van het bestuur. Mede door de COVID-19 pandemie ligt er een grote uitdaging voor het bestuur klaar om weer wat meer sfeer binnen de vereniging te creëren.

“De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat de sfeer binnen de vereniging iets minder is geworden,” concludeerde Noordhuizen. “Natuurlijk speelt Corona daar een belangrijke rol bij, maar ook daarvoor speelde het al. Ik wil met het bestuur echt samen de kar trekken, wat we dan ook op de leden uit willen stralen. Zo heb ik het altijd bij deze vereniging gezien en ik denk dat we daar weer naar terug moeten gaan.”

Beoordeling Sv Conventus vindt in Bianca Noordhuizen een nieuwe voorzitster.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.