competitie

SV Conventus jeugdteams sluiten veldseizoen als kampioenen af

Zwijndrecht (16 oktober 2022) – Afgelopen zaterdag was het feest bij de korfbaltak van sv Conventus: maar liefst twee teams pakten het kampioenschap! Zowel Conventus B1 als Conventus D1 won zondag voor eigen publiek, waarna het feest losbarstte!

Conventus B1 trof tijdens de slotwedstrijd van het seizoen direct concurrent PKC. In theorie had PKC nog de mogelijkheid om in punten op gelijke hoogte te komen, maar het thuisteam had een ander scenario voor ogen. Het doel was om de ongeslagen status te handhaven en dus werd er door Conventus voortvarend gestart en snel gescoord. In de tweede helft liep de score op tot 8-4 voor het Zwijndrechtse team. PKC werd echter nog niet definitief afgeschut: langzaam liepen de bezoekers weer in.competitie

Gelukkig hielden coaches Stefan en Senna hun team voldoende bij de les om alsnog de overwinning binnen te slepen. Een eindstand van 10-7, zes overwinningen uit zes wedstrijden en een schitterend doelsaldo geven een mooie glans aan het derde opeenvolgende veldkampioenschap van dit team.

Conventus D1 mocht op dezelfde moment als de B1 op het hoofdveld aantreden na een spannend seizoen: bij de eerste wedstrijd moest het nieuwe team nog erg wennen aan het nieuwe 2-vaks korfbal en er werd dan ook prompt verloren. Onder leiding van coach Robin werden de twee voormalige E-teams tot een eenheid gesmeed en werd de goede basis van vorig seizoen verbeterd en verstevigd. Dát, samen met de topsfeer binnen het team, bleek een gouden combinatie: Conventus D1 ontpopte zich als titelkandidaat.

Wedstrijd na wedstrijd werd, soms zwaar bevochten, gewonnen, met deze zaterdag als apotheose. Onder toeziend oog van het enthousiaste publiek, ging de wedstrijd tegen concurrent Oranje Zwart/De Hoekse D2 van start. Conventus opende al snel de score. Door goed samenspel en hard werken in beide vakken, kwam Oranje Zwart er met een enkel tegendoelpunt niet echt aan te pas en dus ging de thuisploeg met een ruime voorsprong de rust in.competitie

In de tweede helft probeerde Oranje Zwart nog wat terug te doen, maar de D1 kreeg, ontdaan van alle zenuwen, vleugels. Bij het eindsignaal kon, met een klinkende 10-4-overwinning, dan eindelijk het lang gehoopte en allereerste kampioenschap uitbundig gevierd worden.

Het applaus, de felicitaties en verdiende bekers waren voor:  Maud, Thijs O., Evy, Aksha, Thijs I. Daan, Amy, Hagar, Nika, Lorena, Roos, Seph en coach Robin.

Waar Conventus B1 en D1 feestvierden, wat het voor Conventus C1 ‘net niet’. Conventus C1 kon de nummer één uit de poule niet meer achterhalen, maar legde vandaag definitief beslag op een mooie tweede plek in de poule; een goed uitgangspunt om vertrouwen uit te putten voor de zaalcompetitie.

Fotografie  Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling SV Conventus jeugdteams sluiten veldseizoen als kampioenen af.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.