conventus venturasport 01 low

Sterke tweede helft brengt korfballers sv Conventus naar de zege

Zwijndrecht (29 mei 2022) – De korfballers van sv Conventus hebben zondag voor eigen publiek een overwinning op Ventura Sport behaald. Het team beleefde een moeizame eerste helft, maar herstelde zich goed in het tweede halfuur en behaalde zo een ruime overwinning.conventus venturasport 02 low

Als nummer vier in het kampioenschap, moest Conventus zondag winnen om aansluiting met de top drie te behouden. Tegenstander Ventura Sport is één van de zwakkere tegenstanders in de poule, maar een ‘off-day’ kon zomaar in een nederlaag resulteren.

Zoals gebruikelijk was de tegenstander weer uitvoerig geanalyseerd door coach Peter van Vliet, welke concludeerde dat de tegenstander nog steeds minder dynamisch speelt dan de meeste andere tegenstanders.conventus venturasport 01 low

Conventus zou op dit statische spel een antwoord moeten hebben, maar de eerste helft verliep uiterst moeizaam. Waar het team verdedigend Ventura Sport goed onder controle had, lukte het aanvallend onvoldoende om de bal in de korf te krijgen. Er werd onvoldoende samengewerkt, met als resultaat dat de stand lange tijd gelijk opging. Uiteindelijk ging het Zwijndrechtse team met een nipte 6 – 5 voorsprong de rust in.

Na bemoedigende woorden in de rust van coach Van Vliet, begon Conventus’ spel in de tweede helft beter te lopen. Het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team begon beter samen te werken, waardoor het team aanvallend sterker werd. Zo kon Conventus gestaag aan het uitbouwen van de voorsprong werken, met uiteindelijk een 13 – 9 overwinning op het scorebord op het moment dat de scheidsrechter het eindsignaal gaf.

Fotografie : Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling Sterke tweede helft brengt korfballers sv Conventus naar de zege.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.