conventus sperwers 03 low

Sterke tweede helft brengt korfballers sv Conventus de overwinning

Zwijndrecht (20 februari 2022) – De korfballers van sv Conventus hebben zondag ook hun tweede wedstrijd van het jaar gewonnen. Het team kende voor eigen publiek een moeizame eerste helft, maar overklaste tegenstander Sperwers in de tweede helft.conventus sperwers 01 low

Conventus had vooraf Sperwers uitvoerig geanalyseerd, waardoor de spelers wisten waar de kansen lagen. Desondanks gaf het team de tegenstander in de openingsminuten teveel ruimte, waardoor deze al snel op een 0 – 2 voorsprong kwam. Vervolgens lukte het Conventus ook om tot scoren te komen, waarna de twee teams gelijk met elkaar opgingen.

Bij een 6 – 6 stand koos Conventus coach Peter van Vliet ervoor om gebruik te maken van een time-out, om zijn team terug op het juiste spoor te plaatsen. Dit bleek zijn effect te hebben en al snel liep het door Van den Boogaard Visspecialiteiten gesponsorde team uit tot een 10 – 7 voorsprong. Toch zou Sperwers weer voor rust terugkomen tot een 10 – 10 gelijke stand.

Na de rust pakte Conventus het spel weer goed op en hield zich beter aan de gemaakte afspraken. Dit had als resultaat dat het team al vlot een 15 – 11 voorsprong op kon bouwen, al bleef het lastig om de schoten van de tegenstander te blokkeren. Gebruikmakende van nog een time-out en enkele wissels kon Conventus uitlopen tot een ruime 24 – 19 overwinning.conventus sperwers 02 low

Conventus deelt nu de eerste plaats in het kampioenschap met Tirade; de komende tegenstander van het Zwijndrechtse team.

Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling Sterke tweede helft brengt korfballers sv Conventus de overwinning.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.