Smadelijke nederlaag VVGZ bij SHO

Smadelijke nederlaag VVGZ bij SHO

Na twee mooie overwinningen van de Vogels volgde afgelopen zaterdag een grote teleurstelling. Waar de Vogels in Oud-Beijerland een grote stap richting lijfsbehoud konden maken, werd echter tegen (mede-)broeder in nood SHO een smadelijke 5-1 nederlaag geleden. Waar de Vogels in de twee voorbije wedstrijd ‘goed stonden’, was het nu in dat opzicht erg matig. Er was geen of nauwelijks communicatie binnen de ploeg, dat als los zand speelde en een verdiende zeperd op liep. Gelukkig verloren wederom alle staartploegen, zodat alleen SHO dichterbij kwam in de kelder van 1B.

Smadelijke nederlaag VVGZ bij SHO
Smadelijke nederlaag VVGZ bij SHO

De Vogels startten in dezelfde formatie als de twee vorige wedstrijden en begonnen de wedstrijd redelijk. Na 6 minuten zagen wij een goede combinatie tussen Tucci en Veld, waardoor Kuipers op de goalie kon af stevenen, maar een tackle van een SHO verdediger ontnam hem de kans. Verder wat corners en vrije trappen van Huisman die echter geen effect sorteerden. Een goede lange bal van Salomao bereikte Huisman in de 20e minuut die twee tegenstanders voorbij liep en met links uithaalde, maar de inzet ging over. Het was de thuisploeg, ondanks dat ze nog nauwelijks gevaarlijk waren geweest en ook regelmatig balverlies leden, die op voorsprong kwam. Bij een vrije trap tegen waarbij Roodhorst in het gezicht werd getroffen, werd zijn positie niet over genomen en kon de linksbuiten simpel doorlopen en onder het lichaam van van Zessen raak schieten.
Even gelijk

Er volgde daarna een hele matige fase van VVGZ. Vooral over rechts kon SHO zich uitleven. Regelmatig liet de rechtsbuiten zich vallen met Zagwijn in de rug en denderde anderen buitenom voor de voortzetting vanaf de achterlijn. Bijna was het 2-0 uit zo’n situatie, maar de harde voorzet werd door iedereen gemist. De rebound vanaf links werd knap gered door van Zessen. Toch viel na een half uur de gelijkmaker. Swank onderschepte de bal op het middenveld, gaf hem mee aan Veld en diens diepe bal op Huisman was op maat. Het schot van Huisman werd nog wel gepareerd, maar Kuipers stond klaar om de rebound binnen te tikken. De gelijkmaker leverde geen rust op in het spel van de Vogels. De gastheer kon vaak simpel uitbreken en het elkaar niet coachende VVGZ had niet geleerd van de eerdere situaties. Weer kwam SHO een paar maal totaal ongehinderd over rechts door en waar de eerste voorzet aan iedereen voorbij ging, was de volgende wel raak en kon aanvoerder Vermunt van dichtbij scoren.

Freewheelen
In de 2e helft moesten de Vogels op zoek naar de gelijkmaker. Mark Zwang kreeg na een licht vergrijp op de middenlijn zijn tweede gele kaart voorgeschoteld, daarna werd het een moeilijke opgave. Zeker toen even daarna SHO een strafschop kreeg nadat Salomao iets te laat was met een tackle en ook geel kreeg. De strafschop werd raak geschoten en dat betekende de beslissing. Nobel, Mitch Roodhorst en van Oorschot kwamen voor Tucci, Mike Roodhorst en Veld en het was zaak voor de Vogels de wedstrijd zonder kaarten uit te spelen en de schade beperkt te houden. Dat lukte niet: de thuisclub freewheelde naar een ruime 5-1 zege.

Voor de Vogels volgen nu twee zware thuiswedstrijden: a.s. zaterdag komt de komende kampioen Feyenoord op bezoek en daarna zijn de Vogels de gastheer van Brielle.
(foto VVGZ/Jan Boom)

Beoordeling Smadelijke nederlaag VVGZ bij SHO.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.