Piepjong VVGZ zet knappe prestatie neer

Piepjong VVGZ zet knappe prestatie neer

Met de uitzege bij Heinenoord behaalden de Vogels maar liefst 11 punten uit de laatste vijf wedstrijden en eindigden ze op een 10e plek in 1B. Een knappe prestatie van het zo piepjonge team met een hoog Vogels gehalte, dat dus ruim boven de streep eindigde.

Tegen Heinenoord leverden de Vogels op het snikhete kunstgras wederom een knappe prestatie. Het was bereid om ook in die hitte alles te geven en het seizoen mooi af te sluiten. De hautaine thuisclub werd met 0-3 afgedroogd en zo grijpt de ploeg uit de Hoekse Waard dit jaar overal naast: de ploeg van Kalkman werd 4e op de ranglijst, maar Oranje Wit pakte de derde periodetitel.

Piepjong VVGZ zet knappe prestatie neer
Piepjong VVGZ zet knappe prestatie neer

Middenvelder scoort
Maurice Vermeulen merkte deze week tegen zijn geschorste ploeggenoot Zwang op dat hij het jammer vond dat hij nog nooit in een competitieduel van het 1e had gescoord. De middenvelder kwam in de winterstop na een halfjaarlijkse studie in Scandinavië terug op het Vogelnest en pakte na de winter al snel een basisplek in de hoofdmacht. Hij kan terugzien op een prima tweede seizoenshelft en beloonde zich tegen Heinenoord met zijn eerste twee doelpunten voor de Vogels.

Imposante torso
Bij VVGZ stond vanwege de afwezigheid van van Zessen (vrijdag vader geworden) en Vintges keeperstrainer Gaby van de Koppel onder de lat. Roodhorst speelde dit maal rechts voorin. De Vogels openden goed tegen het zeer aanvallend ingestelde Heinenoord en kwam al meteen tot een aantal goede aanvallen via aanspeelpunt Kuipers die Huisman en Roodhorst regelmatig kon bedienen. Al na 5 minuten viel de 0-1 toen Roodhorst prima kaatste op Kuipers die de diepgaande Vermeulen aanspeelde en diens schot in de verre hoek belandde. Een paar minuten later was het weer raak! Vermeulen pikte op het middenveld een bal op, haalde van 16 meter hard uit: 0-2.
Heinenoord herpakte zich hierna en ging op zoek naar de aansluiting en kreeg ook kansen maar de ervaren van de Koppel lag met zijn imposante torso een paar keer heel nuttig in de weg.
VVGZ kreeg regelmatig de mogelijkheid op een uitbraak en Kuipers kwam alleen voor de goalie maar nu redde hij. De thuisclub kwam niet verder dan een afgekeurde goal net voor rust.

Aanvallend
De 2e helft begon spectaculair met een langdurige scrimmage voor het doel van de Vogels, maar de vijf schotpogingen van Heinenoord teisterden de lat, een been of het lichaam van de Vogels, die zich overal voor gooiden. Heinenoord bleef drukken, kreeg veel corners en toch gaven de Vogels geen krimp. Met weer een hoofdrol voor van de Koppel die een kopbal heel knap uit de hoek tikte. In de 58e minuut verschenen twee aanvallers helemaal alleen voor onze goalie, maar zelfs deze kans werd niet verzilverd. Van Vuren kwam voor Zagwijn en de Vey voor Kuipers en het beeld van de wedstrijd bleef steeds hetzelfde: een aanvallend Heinenoord en een scherp counterend VVGZ, dat de mee opgerukte Salomao net naast zag schieten. Even later was het wel raak: de Vey werd goed weg gestuurd door van Oorschot en alleen voor de keeper schoof hij de 0-3 binnen. Dat was een mooi afscheidscadeau voor onze rechteraanvaller die de overstap naar Pelikaan maakt en wordt herenigd met tweelingbroer Jeroen. Even daarvoor nog een mooi moment toen de langdurig geblesseerde Tycho Los weer minuten mocht maken in de hoofdmacht. Eindstand 0-3.

Beoordeling Piepjong VVGZ zet knappe prestatie neer.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.