Voetbal

Opnieuw nederlaag voor de Vogels

De Vogels leden opnieuw een nederlaag en zijn nu afgezakt naar de 12e plek in 1C. Gastheer SVL begon onstuimig en kwam al snel op voorsprong, maar de Vogels herstelden zich goed en speelden een redelijke 1e helft maar beloonden zich niet door de paar kansen te benutten.

Vol goede moed gingen de Vogels in de 2e helft op zoek naar de gelijkmaker tegen het zwakke SVL, maar de eerste de beste tegenaanval betekende de 2-0 Daarna zakte VVGZ naar een bedenkelijk niveau waarbij nauwelijks nog iets werd gecreëerd, het geloof verdween en de ploeg met 4 gele kaarten op zak weer een nederlaag moest slikken.

A.s. zaterdag is de boodschap simpel: winst tegen GRC is noodzakelijk om nog enigszins met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Laten we ons dan maar vastklampen aan het vertoonde spel in de 1e helft…..

Op een prachtige accommodatie in het lieflijke Langbroek startten de Vogels met 3 spitsen aan het karwei tegen SVL dat de competitie goed was begonnen maar ook 5 nederlagen achtereen had geleden.
De thuisploeg begon goed, verdiende wellicht al in de 2e minuut een strafschop na een handsbal van dichtbij, waar heel slecht uitverdedigen aan vooraf ging.

Al in de 6e minuut de openingsgoal toen na een steekbal de achterlijn werd gehaald en de trekbal werd door Zwang in eigen doel gewerkt. Vijf minuten later een goede pass van Breukhoven op de diep sprintende Deetman die fraai in de lange hoek afrondde, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.
Daarna creëerden de Vogels een groot overwicht en Navarro en Alkema waren met een kopbal en een schot dichtbij de gelijkmaker. Het geluk ontbrak echter bij de Vogels die voetballend veel beter waren en redelijke combinaties aan de dag legden, maar zich niet beloonden.
Tussendoor kreeg de thuisclub wel een grote kans op de 2-0 toen bij een counter het duel werd verloren en een spits voor Kloosterman verscheen, die echter goed redde.

Ook in 2e helft waren de Vogels aanvankelijk beter dan SVL maar het verschil zat hem duidelijk in het grote rendement dat de twee prima spitsen van SVL behaalden. Een simpele passeerbeweging en een droge knal in de lange hoek betekende de 2-0 en meteen daarna bijna 3-0 maar van dichtbij schoot men over. Met Kuipers voor Kooiman gingen de Vogels met Kuyucu aan de linkerkant met 3 verdedigers proberen het tij te keren, maar zonder resultaat. Er waren kansen voor Navarro en Tucci maar steeds waren de inzetten te slap en wisten ze de prima goalie van de thuisclub niet te passeren.
Vooral in het laatste kwartier maakten de Vogels een moedeloze en krachteloze indruk en probeerde slechts Zwang zijn ploeg nog op te peppen voor een beter resultaat, maar zijn ploeggenoten leken de nederlaag lijdzaam te ondergaan. De thuisclub bleef simpel op de been. Eindstand 2-0.
A.s. zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop en dan komt GRC’14 op bezoek.

Foto en tekst zijn van VVGZ/Jan Boom

Beoordeling Opnieuw nederlaag voor de Vogels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.