Voetbal Zwijndrecht

Onfortuinlijke nederlaag voor Vogels

Zwijndrecht: (Voetbal Verslag VVGZ – Wilhelmina’26 zaterdag 15 februari) Waar de nederlagen tegen Wieldrecht en Altena dik verdiend waren, was de 0-1 nederlaag tegen Wilhelmina zeer ongelukkig. De Vogels verdienden wel een punt omdat na de rode kaart voor Zagwijn net voor rust de Vogels in ondertal een prima tweede helft afleverden en er van krachtsverschil nauwelijks sprake was.

In blessuretijd ging het toch nog fout en dat was zuur want onder aanvoering van de uitblinkers Kloosterman en Vermeulen was een punt terecht geweest.Door de blessures van Zwang en Kammerman een basisplaats voor v.d. Spek en de weer herstelde Kooiman. Verder Roodhorst voor Swank op de backplaats.

De Vogels speelden dit keer met twee spitsen en lieten de gasten het initiatief. Maar de eerste kans was voor de Vogels toen in de 5e minuut v.d. Spek via een slim passje van Kuijpers werd vrijgespeeld maar zijn inzet weer gestopt door de goalie. Uit de tegenaanval verscheen Wilhelmina alleen voor Kloosterman maar de bal ging voorlangs.

Voetbal Zwijndrecht
VVGZ – Wilhelmina’26

Daarna een fase dat de gasten het betere van het spel hadden, zorgvuldiger opbouwden en een veldoverwicht creëerden.VVGZ kwam vaak niet verder dan de lange bal op Kuipers en v.d.Spek en dat sorteerde nauwelijks effect. Toch zo nu en dan kansen voor de Vogels waaronder een aantal vrije trappen van Sewamber, die echter precisie ontbeerden. Verder een goede schuiver van de goed spelende Tanriseven, die echter net naast de paal plofte.

Nadat Kloosterman eerst nog een kopbal onschadelijk maakte, in de 40e minuut een goede aanval van Wilhelmina. Een diepe bal bracht Tucci in de problemen en de trekbal was op maat. Zagwijn was zijn meegelopen opponent, die de bal voor het lege doel voor het intikken had, kwijt en kon niet anders dan hem aantikken. Penalty en rood voor onze linksback, maar de elfmetertrap werd goed gekeerd door Kloosterman, die de juiste hoek koos. Daarna verhuisde Vermeulen naar het centrum van de verdediging en schoof Kooiman door naar de linksbackpositie.

Na rust een te verwachten beeld: VVGZ dat zich terug trekt en de gasten die gaan aandringen. Maar de praktijk was anders: VVGZ kwam regelmatig goed door en kreeg een aantal mogelijkheden maar tot treffers kwam het niet. Tucci kreeg een kopkans en Kuipers, was met een kopbal uit een mooie voorzet van Kooiman dichtbij maar de bal ging voorlangs. Het spel bleef op en neer gaan en ook Wilhelmina was een par maal dichtbij de openingstreffer maar Kloosterman lag wederom steeds in de weg. De Vogels, waar Jaap en Mark Swank beiden invielen voor v.d. Spek en Afras, leken op weg naar een punt maar de slotminuut gooide dus roet in het eten. Een inzet vanaf rechts werd nog gekeerd maar de rebound werd binnen gekopt. Zo bleven de Vogels voor de 3e maal met lege handen achter en zakten ze naar de 3e plek in 2F.

Nu twee weken geen competitie. De Vogels oefenen a.s. donderdag bij S.H.O en de week erna op zaterdag bij Meerkerk.
(tekst en foto’s Jan Boom)

Beoordeling Onfortuinlijke nederlaag voor Vogels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.