O&O

NK-titel voor Jordi Hagenaar en Naomi Visser van O&O Zwijndrecht

O&O Zwijndrecht: Afgelopen weekend vonden in het Rotterdamse Ahoy de Nederlandse Kampioenschappen toestelturnen van de eredivisie plaats. De O&O-leden Jordi Hagenaar en Naomi Visser eisten beiden in de seniorklasse de landstitel voor zich op.
Bij de mannen pakte Jordi vanaf het eerste toestel de leiding en veroverde de meerkamptitel met 80,150 punten. Daarbij werd hij in de toestelfinales Nederlands kampioen op de onderdelen voltige (13,3 pnt) en ringen (13,2 pnt.). Hagenaar completeerde het geheel met het brons van rek (13,253pnt.). Zijn ploeggenoot Martijn de Veer werd in de meerkamp met 78,150 punten knap derde en had daarbij ook succes in de toestelfinales en wel met zilver op rek (13,233 pnt.) en brons op de onderdelen vloer (13,2 pnt.) en brug (12,63 pnt.). In deze categorie legde Frank Rijke beslag op het zilver van voltige (13,25 pnt.)
Bij de dames voerde Naomi een verbeten strijd met Tisha Volleman van Top Turnen Zuid. Na drie onderdelen stonden beiden gelijk. Uiteindelijk trok Visser aan het langste eind en werd meerkampkampioen met 52,633 punten. Met de drie nationale titels van balk (13,3 pnt.), vloer (12,95 pnt.) en brug (13,8 pnt.) was zij in de toestelfinales oppermachtig. In de 1e divisie NTS-junior viel Melissa Nobel net buiten de prijzen. Zij werd op sprong met 12,434 pnt. vierde.
Bij de juniorturners eredivisie was Aaron Enser succesvol. Hij werd Nederlands kampioen op de onderdelen sprong (13,325 pnt.) en brug (12,65 pnt.), werd tweede in de meerkamp met 75,900 punten en liet zich tot slot het brons omhangen van rek (11,95 pnt.). In deze categorie werd Kenji Paizs tweede op sprong (12,70 pnt.) en derde op vloer (12,05 pnt.) en Gijs Franken derde op ringen (12,2 pnt.).
Ook de discipline Ritmische Gymnastiek kwam dit weekend in Ahoy in actie. Het duo Julièt Landsmeer en Guusje van Musscher werden met hun oefening zonder materiaal met 15,200 punten knap derde.

 

foto:  Jordi Hagenaar Nederlands kampioen

Gemiddelde score: 5.0 uit 5 (1 stemmen)
5 sterren
1
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
P Verschuren

Op naar de O S

Het is dat er geen vermelding heeft plaatsgevonden in Studio Sport bij de Heren NK.Voor die cameraploegen is het aanlokkelijker om het damesteam te volgen.Maar het is gewoon schande en discriminatie in dat sportweldje..De tv creeert zo ook de motivatie van jongeren.Maar het was leuk.

5 maanden geleden

Beoordeling NK-titel voor Jordi Hagenaar en Naomi Visser van O&O Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.