NIPTE NEDERLAAG VVGZ TEGEN KLOETINGE

NIPTE NEDERLAAG VVGZ TEGEN KLOETINGE

Zwijndrecht Sportnieuws: De nederlaag tegen nummer twee in 1B was niet geheel onverwacht maar na een eerste helft waarin de Zeeuwen duidelijk de bovenliggende partij waren, knokten de Vogels zich op een bewonderingswaardige manier terug in de wedstrijd en was de gelijkmaker een paar maal dichtbij. Het offensief na rust mocht echter niet baten, maar toch was er volop lof voor het dappere VVGZ dat het de nummer twee knap moeilijk maakte en misschien wel een puntje had verdiend.

NIPTE NEDERLAAG VVGZ TEGEN KLOETINGE
NIPTE NEDERLAAG VVGZ TEGEN KLOETINGE

VVGZ kende in vergelijking met vorige week een paar wijzigingen: keeper Maarten Vintges was geschorst na zijn rode kaart van vorige week, Joris Verhoeven was geblesseerd en Sediq Walizada was gepasseerd: Klaas Jan van Zessen, Andrew Liauw en Nick de Vey waren de vervangers.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Jasper die over links uitbrak maar de keeper redde. In deze eerste twintig minuten ontspon zich een zeer levendige wedstrijd. Beide ploegen zochten de aanval, er ontstond veel ruimte op het middenveld en beide ploegen kregen in deze beginfase kansen. In de 8e minuut voor de gasten toen een gevaarlijke voorzet vanaf links door iedereen werd gemist. Een minuut later werd Nick de Vey aan de rechterkant goed weggestuurd door Mike Roodhorst. Onze snelle rechterspits kon voor zijn tegenstander kruisen maar besloot tot een schot, dat echter werd gepareerd door de goalie van Kloetinge. Even daarna een goed indraaiende vrije trap vanaf links die werd gepareerd maar in de rebound ontstond van dichtbij een goede mogelijkheid. Het schot werd echter knap gepakt door Van Zessen. Even daarna moest onze goalie weer aan de bak toen na een trekbal vanaf links een Kloetinge-aanvaller kon afdrukken maar wederom redde onze doelman fraai.

Vanaf deze fase werd Kloetinge sterker; de gasten kregen vooral op het middenveld een overwicht en dat werd uitgedrukt in de 22e minuut. Een geheel vrij gespeelde middenvelder kon simpel onze defensie binnen dribbelen en liet vanaf links een puntgave voorzet los die bij de 2e paal simpel kon worden ingekopt door een speler van Kloetinge, die wel heel erg vrij stond.
Na een half uur was het bijna 0-2 toen na een snelle aanval weer de linkerkant werd gezocht. De trekbal was goed en werd hard ingeschoten maar weer lag Van Zessen in de weg en hield zo zijn ploeg in de race. Ondanks het overwicht van de Zeeuwen kregen de Vogels net voor rust toch een goede kans toen Roodhorst met een goed passje De Vey vrij speelde. Tegen zijn harde inzet kon echter net geen voetje worden geplaatst. Zo bleef het bij een 0-1 ruststand.

Na rust waren de gasten in de beginfase beter, maar de Vogels ontworstelden zich aan de druk en ging het op zoek naar de gelijkmaker. En ze kregen kansen: Marcello Tucci was een keer dichtbij maar de beste kans was in deze fase voor Koen Kuipers die een voorzet van Jasper Huisman knap binnen tikte maar de goalie redde goed. Liauw kreeg geel en na een kwartier in deze tweede helft kwam Levi Spencer in de ploeg voor Tom van Oorschot en schoof Ahmet Kuyucu naar het middenveld. De Vogels waren nu veelvuldig op de helft van Kloetinge te vinden maar moesten wel alert blijven voor de counter van de gasten.

Mike Zagwijn kwam voor Spencer en even later Walizada voor Mark Swank. De Vogels gingen achterin 1 op 1 spelen en met 4 spitsen bleven de Vogels Kloetinge bestoken maar te vaak was de tweede bal niet voor de Vogels en werd een counter van Kloetinge ingeleid. De driemansdefensie van de Vogels bleef echter knap overeind. Het offensief van de Vogels leverde nog meer kansen op. De actieve Kuipers kreeg een goede schietkans en Mike Roodhorst en Nick de Vey kwamen een aantal keer goed door aan de rechterkant maar de voorzet was te vaak onvoldoende. Verder een schot van Huisman die werd gekeerd; de rebound was voor Koen maar weer zat er net een voetje tussen.

Nadat Roodhorst voor een flinke overtreding geel had gekregen, weer een inzet van Kuipers dat geen doel trof. De beste kans voor de Vogels was in de 83e minuut. Een verre uittrap werd goed doorgekopt door Kuipers op Huisman die met een goede voorzet Tucci in het strafschopgebied bereikte. Onze aanvallende middenvelder tilde met rechts de bal over zijn tegenstander en haalde met links uit maar de inzet werd knap gestopt door de Kloetinge-goalie en ging net naast de paal. Een prachtige actie die meer had verdiend, maar helaas.

VVGZ nam in de slotminuten veel risico en Kloetinge kreeg nu heel veel ruimte maar ze weigerden de trekker over te halen. VVGZ kreeg in de slotminuten geen kansen meer en zo bleef het met lege handen. Maar complimenten aan de Vogels dat zich zo goed in de wedstrijd terug knokte.

Aanstaande zaterdag gaan de Vogels op bezoek bij Oranje Wit, dan net als de Vogels 7 punten hebben behaald en met 4-2 klop kregen bij Brielle. Kloetinge blijft met 13 punten in het kielzog van Feyenoord dat tot nu toe alles won in 1B.

Beoordeling NIPTE NEDERLAAG VVGZ TEGEN KLOETINGE.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.