conventus ado 02 low

Net geen stunt voor korfballers sv Conventus

Zwijndrecht (27 oktober 2019) – De korfballers van sv Conventus zijn er zaterdag net niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen. Het team sloot het veldseizoen af tegen de koploper in het kampioenschap, maar kwam voor de derde keer dit seizoen uiteindelijk één punt tekort op de tegenstander.

De slotwedstrijd van het veldseizoen zou zeker geen eenvoudige worden voor de korfballers van Conventus: in ’s-Gravendeel wachtte ADO, dat tot op dat moment slechts één wedstrijd had verloren. Desondanks kenden de door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde spelers een sterke start door al in de openingsminuten naar een 0 – 3 voorsprong uit te lopen. Dit sterke begin beantwoorde de tegenstander echter met vier tegendoelpunten op rij, waarna Conventus aan kon haken en er met een 6 – 6 ruststand nog van alles mogelijk was.

In de tweede helft nam ADO direct een kleine voorsprong, terwijl Conventus moest volgen. Waarbij het Zwijndrechtse team normaal gesproken vanaf alle schakels scoort, moest het dit keer echter vooral van Niels Iwaarden (met uiteindelijk zeven doelpunten) afkomen. Dit belemmerde Conventus bij de zoektocht naar een voorsprong, maar het team kon goed volgen en kwam tot 11 – 11 opnieuw op gelijke hoogte. Uiteindelijk liep ADO weer uit naar een 15 – 13 voorsprong, waarna Conventus nog één punt wist te scoren, maar de gelijkmaker bleef uit. Hiermee eindigde de strijd in een 15 – 14 nederlaag.

Doordat Conventus’ directe concurrenten zondag wel wonnen, zakt het team van de vijfde naar de zevende plaats in het kampioenschap, welke april volgend jaar voort zal worden gezet. Op 23 november begint voor Conventus het zaalseizoen met een wedstrijd tegen het sterke GKV uit Den Haag.

Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling Net geen stunt voor korfballers sv Conventus.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.