Jaimy Ravensbergen Ado den Haag / Jesslyn Kuijpers PSV

Meiden VVGZ “ON TOUR”

Dat het voetbal ook bij meisjes steeds populairder aan het worden is blijkt wel uit het feit dat er steeds meer meisjes lid worden van een voetbalvereniging. Ook het Zwijndrechtse VVGZ merkt een toename in de belangstelling door meisjes. De eerste stappen op een voetbalveld volgen meestal na het aanmelden voor een proeftraining. Veel meisjes besluiten om na één of meerdere proeftrainingen direct lid te worden.

Jaimy Ravensbergen Ado den Haag / Jesslyn Kuijpers PSV
Jaimy Ravensbergen Ado den Haag / Jesslyn Kuijpers PSV
foto: Eric de Wit Photography

Dat het vrouwen- en Meidenvoetbal steeds populairder aan het worden is komt natuurlijk door de prestaties van de Oranje Leeuwinnen. Maar nu er ook steeds meer aandacht voor de Eredivisie voor vrouwen is, kijken steeds meer jonge voetbalmeiden op naar spelers als Romeé van de Lavoir (Feyenoord), Kika van Es (FC Twente) Stefanie van de Gragt (AJAX) of Jaimy Ravensbergen (Ado den Haag) Waar vroeger alleen jongens droomden om hun voetbal idolen “live” in het stadion te kunnen zien spelen is dit nu ook voor voetbalmeiden mogelijk. Voor de meiden van VVGZ komt het wel heel dichtbij.

Deze meiden zijn namelijk op zondag 13 maart a.s. in het Cars Jeans Stadion van Ado den Haag te vinden om de vrouwen van Ado den Haag te supporten. De “vrouwen” van trainer Sjaak Polak mogen het op die dag opnemen tegen AJAX.

Natuurlijk zullen de VVGZ meiden na afloop van de wedstrijd nog even op de foto gaan en handtekeningen vragen aan de Ado den Haag Speelsters. En ’s nachts, ’s nachts zullen veel van deze meiden dromen om ooit zelf eens in een echt stadion te mogen voetballen. Voor de thuisblijvers is de wedstrijd (waarschijnlijk) te zijn op ESPN of via een livestream. Wil jij de volgende keer ook mee “on tour” met de meiden van VVGZ? Meld je dan aan voor een gratis proeftraining via meidenvoetbal@vvgz.nl Durf te dromen!

Foto: Eric de Wit Photography

Beoordeling Meiden VVGZ “ON TOUR”.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.