korfbaltak van sv Conventus

Korfbaltak sv Conventus viert twee kampioenschappen

Zwijndrecht (24 oktober 2021) – De korfbaltak van sv Conventus heeft twee kampioenschappen kunnen vieren. Het B1 en het derde seniorenteam bleken beiden de sterkste in hun poule te zijn, waarna dit uiteraard gevierd kon worden.

Na een week eerder een ware thriller tegen directe concurrent Oranje/Zwart met slechts één punt verschil te hebben gewonnen, had Conventus B1 de ongeslagen status weten te behouden. Hiermee was het kampioenschap op papier al binnen, maar het team wilde ook in de slotwedstrijd goed presteren. 

Hierbij werd het team gehinderd doordat het de wedstrijd met één speelster minder moest spelen, waarmee de tijdens het seizoen opgebouwde routine even zoek was. In een spannende wedstrijd bleek dat beide partijen niets voor elkaar onderdeden, waardoor er aan het eind van de wedstrijd een 8 – 8 stand  kon worden genoteerd. Ondanks het gemorste puntje was Conventus B1 wel overtuigend de kampioen in de poule. Felicitaties aan Anoek, Thijmen, Raena, Manon, Rowen, Pascal, Kim, Lucas, Noelani, Anouk en coaches Bianca en Stefan.

Het derde seniorenteam was lange tijd nog ongeslagen, maar tijdens de voorlaatste wedstrijd tegen Korbatjo uit Oud Beijerland  kwam het team uiteindelijk één punt tekort. Hierdoor moest het kampioenschap tijdens de wedstrijd tegen Merwede veilig worden gesteld. Tot groot plezier van het meegereisde publiek wist Conventus al na drie minuten tot scoren te komen en was de voorsprong na tien minuten zelfs al tot vijf punten vergroot. De voorsprong zou niet meer uit handen worden gegeven. Met een overtuigende 6 – 14 kon het kampioenschap uiteindelijk groots worden gevierd, samen met de gewaardeerde reserves uit A1.

Fotografie Kees Streefkerk / sv Conventus

korfbaltak van sv Conventus
korfbaltak van sv Conventus

Beoordeling Korfbaltak sv Conventus viert twee kampioenschappen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.