Korfballers

Korfballers sv Conventus beginnen seizoen met een overtuigende overwinning

Zwijndrecht (6 september 2020) – De korfballers van sv Conventus zijn zaterdag het nieuwe veldseizoen met een overtuigende overwinning begonnen. Op eigen veld domineerde het team vanaf de openingsminuut de wedstrijd tegen Triade en won deze met een ruim verschil.

De seizoenstart bracht voor Conventus direct een vrij onbekende tegenstander: het uit Nieuwpoort afkomstige Triade was een team waar Conventus niet recent tegen heeft gespeeld. Eerdere oefenwedstrijden onder leiding van de nieuwe coach Peter van Vliet hadden de selectie van de Zwijndrechtse sportvereniging echter veel vertrouwen gegeven.

Conventus begon de wedstrijd direct goed door al snel te scoren via de handen van Luuk van de Pol. Triade zou de stand nog gelijktrekken, maar niet veel later kon Conventus een voorsprong opbouwen, welke niet meer uit handen zou worden gegeven. Via gevarieerde aanvallen zorgde het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team er in om elke speler gevaarlijk te maken.

Korfballers
Korfballers sv Conventus

Dit terwijl Conventus goed in de verdediging samenwerkte, waarbij de Zwijndrechtse dames een belangrijke rol vertolkten door de dames van Triade uit te schakelen, zodat deze de heren van hun team niet aan konden spelen. Op deze wijze kreeg de tegenstander nauwelijks scoringskansen.

Na een 13 – 7 ruststand was het voor Conventus belangrijk om de discipline te behouden om goed te blijven spelen. Aan de andere kant voerde Triade diverse wissels toe, maar dit kon niet voorkomen dat Conventus hard bleef werken om de voorsprong verder te verruimen. Qua onderlinge strijd werd de tweede helft bijna een kopie van de eerste helft, met Conventus die zelfs veertien keer zou scoren en zeven tegendoelpunten moest incasseren. Zo eindigde de strijd in een mooie 27 – 14 overwinning.

Fotografie : Kees Streefkerk / sv Conventus

 

Beoordeling Korfballers sv Conventus beginnen seizoen met een overtuigende overwinning.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.