competitie

Korfballers sv Conventus tonen progressie

Zwijndrecht (30 oktober 2022) – De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag laten zien dat ze als team veel progressie hebben geboekt. De slotwedstrijd van de najaarscompetitie werd gespeeld tegen NIO, waar het de eerste wedstrijd van het seizoen ruim van had verloren. Dit keer kon Conventus de tegenstander veel meer tegenstand geven en ondanks dat er opnieuw werd verloren, was het onderlinge verschil aanzienlijk kleiner.

Dit seizoen is het eerste korfbalteam van Conventus sterk verjongd. Het vervangen van ervaren krachten door jonge spelers zorgde ervoor dat het team dit jaar weer opnieuw opgebouwd moest worden. Dit werd tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen pijnlijk duidelijk toen er in de uitwedstrijd tegen NIO met tien punten verschil werd verloren.competitie

Vanaf de eerste wedstrijd heeft het team er dan ook hard aan gewerkt om zich te verbeteren. Door wekelijks hard te trainen wist het soms kleine, maar ook grotere stappen te maken. Als resultaat was er tijdens de wedstrijden een duidelijke stijging in het niveau zichtbaar. De echte test van hoe het team er echt voor stond was afgelopen weekend, waar Conventus op eigen veld opnieuw NIO trof. Ondanks de ruime nederlaag van twee maanden eerder, ging het team open en fris de wedstrijd in.

In de openingsfase van de wedstrijd gingen de teams gelijk op, waarbij de Zwijndrechtse spelers zich goed aan de vooraf gemaakte afspraken hielden. Pas halverwege de eerste helft nam NIO een kleine voorsprong, welke uiteindelijk uit zou groeien tot zes punten bij rust.

Waar in eerdere wedstrijden de tweede helft zwak werd gestart, kwam Conventus dit keer juist extra sterk uit de kleedkamer. Binnen korte tijd werd de zes punten achterstand gereduceerd tot slechts twee. Het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team toonde bovendien dat ook het scorende vermogen sterk in de lift zit, wat het bewees door in de wedstrijd maar liefst twintig maal te scoren.competitie

Helaas wist NIO vier maal vaker de korf doeltreffend te raken, waardoor Conventus geen kans had op de overwinning. De wedstrijd toonde echter wel de enorme groei die het jonge team heeft gemaakt, wat vertrouwen geeft voor het komende zaalseizoen.

Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling Korfballers sv Conventus tonen progressie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.